29.05.2015
LJ
24° / 7°

Učiteljica na spletu objavila spolne fantazije svojih učencev!

Učiteljica angleščine je želela svoje učence spodbuditi k pisanju tako, da je s pomočjo učencev napisala novelo o njihovih dogodivščinah in spolnih fantazijah.

leonora rustamova
Leonora Rustamova je želela le pomagati mladostnikom. (Foto: bbc.co.uk)

Leonora Rustamova, učiteljica angleščine na eni izmed angleških srednjih šol, bolj poznana kot Miss Rusty je šokirala javnost z načinom učenja. Rustamova je izjavila, da je s takšnim načinom želela 15-letne fante, ki sovražijo ženske in so zaradi nasilja in rasizma ves čas v težavah s policijo, preusmeriti na kaj drugega, bolj pametnega.

Po nesreči pa je njen mož novelo z naslovom 'Stop! Don' Read This' objavil na internetu.

Ravnatelj Stephen Ball, kateremu je Rustamova projekt opisala kot zmagoslaven. Ves čas mu je zatrjevala, da je pripravila najstnike k zanimanju za literaturo. Ko je ravnatelj izvedel o kakšni literaturi je govora je inovativno učiteljico najprej suspendiral, nato pa po razmisleku odpustil.

Užaljena učiteljica je prepričana, da se ji je zgodila krivica, zato sedaj od ravnatelja oziroma srednje šole Calder zahteva kompenzacijo.

Učiteljica je med poukom učencem brala literaturo, njihove odzive na branje pa je strnila v sporno novelo. V zgodbi je zapisala tudi vse o njihovem 'špricanju' šole, o pretepih in drogah. Zgodbe pa prav tako vsebujejo vrsto seksualnih prizorov. Predvsem pa novela odpira resničen vpogled v življenja mladih fantov na robu propada.

spolnost
V noveli so vključeni tudi seksualni prizori iz življenja najstnikov. (Foto: hammertonail.com)

Miss Rusty je za svoje dijake pripravila vezane kopije omenjene novele, ki naj bi jim jo podarila, ko bodo zapustili šolo. Pri tem ji je pomagal mož in knjigo sta oblikovala preko spletne strani, takrat pa je knjiga postala tudi javno dostopna na spletu. Učiteljica je zatrdila, da se ji ni niti sanjalo, da bo tako knjiga postala dostopna vsem.

Učenci so pripravili demonstracije in proteste zoper ravnanja kakršnega je bila deležna priljubljena učiteljica. Kljub njihovi podpori pa je izgubila službo in morala zapustiti srednjo šolo Calder.

Rustamova je za angleški časnik izjavila, 'Učenci na šoli Calder so me veliko naučila in zame je bila to čudovita izkušnja.' Kot je sama pojasnila, se je s sicer problematičnimi najstniki zelo dobro razumela. 'Fantje so bili zelo ponosni na knjigo. Dvignila jim je samozavest in začeli so se zavedati pomena literature v življenju.'

Mama problematičnega fanta je učiteljici povedala, da je bila to prva knjiga, ki jo je njen sin prebral od začetka do konca.

Rustmanova zatrjuje tudi, da je pokazala začetna poglavja knjige ravnatelju, ki pa je po suspenzu zanikal, da bi knjigo kdajkoli videl. Učiteljica je na sodišče vložila tožbo za povrnitev izpada dohodka za njeno 40 tisoč evrov vredno letno plačo.

Prav nič pohvalno, pa vendar so tudi zvezdniki, ki so šolo obesili na klin. Miley Cyrsu je ena takšni, seveda pa niti slučajno ni edina.

Miley Cyrus
(Foto: Reuters)

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 2
Shpongle 14.01.2011 14:15:52
Zato pa jaz ne zaupam učiteljem.
 
SejVešKakiSo 14.01.2011 13:39:41
Zakaj bi se s šolo matral če so praktično doživljensko preskrbljeni... Da bi jst meu tok kesa nebi sou dle od sredne šole...
Več komentarjev

Iskanje

Anketa

Vozilo praviloma servisiram:

calculate
glossary
indexes
indexes