28.05.2015
LJ
20° / 8°

Pa kaj sta mislila? In to kar v PISARNI!

Vam gredo na živce ljudje, ki se pozdravljajo s poljubi? V Nemčiji so ustanovili skupino nasprotnikov poljubljanja na delovnem mestu.

sestanek
Nemci so za rokovanje.

Člane združbe German Knigge Society močno živcira posvojen francoski običaj, kjer se kolegi in poslovni partnerji dnevno pozdravljajo z enim, dvema ali celo tremi poljubi na lice.

To pa se pregovorno hladnim Nemcem, ki večino časa preživijo v obleki s kravato in drug drugega tudi po dolgem poznanstvu še vedno vikajo, zdi nezaslišano, poljubljanje pa je za njih pravi kulturni šok.

Društvo Knigge je menda dobilo veliko vprašanj ljudi, ki jih zanima, kaj naj naredijo, ko jih sodelavcev namesto klasičnega 'dobro jutro' ali stiska roke, želi poljubiti. Mnogi so namreč prepričani, da gre za prevelik poseg v osebni prostor posameznika, poljub - kakršen koli že - med dvema odraslima osebama, ki nista v sorodstvenem razmerju, pa naj bi imel bolj ali manj prikrito erotično komponento.V društvu naj bi si tako celo prizadevali za sprejem zakona, ki bi poljubljanje na delovnem mestu povsem prepovedal!

V poslovnem svetu je sicer najprimernejša oblika pozdrava rokovanje, med katerim sta osebi oddaljeni 60 centimetrov. Predsednik društva Hans Michael Klein pa sicer dodaja, da se zaveda, da je poljubljanje sodelavcev in poslovnih partnerjev nekaj običajnega v Rusiji in Franciji, a zatrjuje, da to pač žal ni nemški način.

 

 

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 1
 
Schtrom 12.08.2011 08:43:28
francozi in balkanci, se povsem strinjam, zadevo naj prakticirajo doma, v javnosti pa naj se vzdržijo
Več komentarjev

Iskanje

Anketa

Ali kupujete po spletnih oglasnikih?

calculate
glossary
indexes
indexes