30.05.2015
LJ
26° / 11°

V najbolj elitnem klubu sedaj tudi Slovenci!

Ekonomska fakulteta v Ljubljani je včeraj postala prva šola v regiji, ki je svojim diplomantom z ustanovitvijo Beta Gama Sigma kluba, ponudila enake možnosti, kot jih v mednarodnem okolju uživajo najboljši študenti vrhunskih poslovnih šol.

Slovesnost ob ustanovitvi kluba, s podelitvijo članskih listin, je bila včeraj na Ekonomski Fakulteti v Ljubljani.  V prvem delu slovesnosti, je predstavnik AACSB in združenja Beta Gamma Sigma, prof. dr. Mike Bryant, Dekan za mednarodni razvoj na Graduate School of Management, Groupe ESC Clermont, predal klubsko ustanovitveno listino Dekanu Ekonomske fakultete v Ljubljani, prof. dr. Dušanu Mramorju.

beta gamma sigma
Najbolj izbranim diplomantom poslovnih šol, so se pridružili tudi Slovenci.

Dr. Bryant je ob tem prvi generaciji slovenskih diplomantov, ki so včeraj postali člani elitneg akluba, povedal: 'Danes sem tu, da bi podprl cilj, da je potrebno menedžerje 21. stoletja spodbujati, da bi živeli in delali v skladu z določenimi vrednotami in prepričanji. Klub Beta Gamma Sigma je bil ustanovljena leta 1913, da bi častil akademske dosežke študentov posolovnih šol. Njegove glavne vrednote so: čast, integriteta, iskanje modrosti in akademske odličnosti ter iskrenosti. S sprejemom v klub Beta Gamma Sigma, boste diplomanti postali člani izbrane globalne mreže diplomantov, ki se lahko pohvalijo z izrednimi akademskimi dosežki.'

Poslanstvo BGS je nagraditi akademsko odličnost ter preko mreženja in ustvarjanja različnih priložnosti spodbujati osebni in strokovni razvoj svojih članov. Do povabila so upravičeni le najboljši študenti v svoji generaciji. Z ustanovitvijo se bodo v Klub BGS Ekonomske fakultete vpisali tudi prvi člani iz generacij 2009/2010 in 2010/2011, torej začenši z letom, ko je EF postala AACSB akreditirana šola. Od skupno 271 vabljenih potencialnih članov kluba se jih je odzvalo kar 165, kar je za novoustanovljeni klub res odličen dosežek.

Članstvo je signal vsem, med njimi tudi zaposlovalcem, da imajo opravka z izjemnim človekom.
Prof. Dr. Dušan Mramor

Prof. dr. Dušan Mramor je v govoru izbranim študentom poudaril: ' Članstvo je častno, možno samo na posebno povabilo. Članstvo je signal vsem, med njimi tudi zaposlovalcem, da imajo opravka z izjemnim človekom. Članstvo je seveda tudi prednost.' Kar 21,000 članov ima skupina kluba na družbenem omrežju LinkedIn, še 1.000 jih čaka na sprejem v skupino. Skupine so tudi na Facebooku in Twitterju. Kot je omenil dekan Ekonomske fakultete, so te skupine izjemna mreža poznanstev, na katerih lahko člani kluba temeljijo svoj razvoj. Dejal je še: Obstaja posebno karierni spletni center, na katerem se zbirajo zaposlitvene ponudbe za člane kluba. Trenutno je na njem objavljenih kar 2.300 ponudb. Resda večina v ZDA, a tukaj možnosti so.'

 

Zakaj je Beta Gamma Sigma klub pomemben?
≈ Beta Gamma Sigma je častno združenje (od leta 1913) najboljših študentov in diplomantov poslovnih ved, ki ga lahko ustanovijo izključno AACSB akreditirane šole.
≈ V klub je do sedaj včlanjenih več kot 450 najboljših poslovnih šol v svetu.
≈ Do povabila so upravičeni le najboljši študenti v svoji generaciji.
≈ 165 najboljših diplomantov Ekonomske fakultete iz generacij 2009/2010 in 2010/2011 se bo pridružilo mednarodni mreži več kot 625.000 najuspešnejših diplomantov, najboljših poslovnih šol v svetu.
≈ Delodajalci v mednarodnem okolju dajejo prednost iskalcem zaposlitve, ki so BGS člani, saj članstvo dokazuje njihovo akademsko odličnost.

 

beta gamma sigma

Koristi članstva v klubu BGS
Članstvo je doživljenjsko in prinaša različne koristi. Mnogi delodajalci v mednarodnem okolju dajejo prednost iskalcem zaposlitve, ki so BGS člani, saj članstvo dokazuje njihovo akademsko odličnost. Člani imajo priložnost sodelovati v štipendijskem programu in študentskem forumu vodij, upravičeni so do uporabe storitev BGS kariernega centra ter sodelovanja na dogodkih v okviru BGS alumni mreže. V prvem letu po vključitvi v združenje prejme vsak član letno naročnino na Bloomberg Businessweek. Vsekakor gre za priložnost, da diplomanti izstopijo iz množice.

Beta Gamma Sigma in AACSB
Beta Gamma Sigma je bil ustanovljen že v letu 1913 in združuje najuspešnejše študente AACSB akreditiranih šol. Poslanstvo BGS je nagraditi akademsko odličnost ter preko mreženja in ustvarjanja različnih priložnosti spodbujati oseben in strokoven razvoj svojih članov.
AACSB (The Association to Advance Collegiate Schools of Business), oziroma združenje za napredek poslovnih šol, kot bi lahko ime prevedl, deluje v 70 državah po celem svetu, v združenju pa je skoraj 1.200 izobraževalnih ustanov. Akreditacije, ki jih podeljuje to združenje veljajo za najprestižnejše ameriške akreditacije, Ekonomska fakulteta v Ljubljani, pa je bila prva v tem delu Evrope, ki je to akreditacijo prejela.

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 0
Več komentarjev

Iskanje

Anketa

Vozilo praviloma servisiram:

calculate
glossary
indexes
indexes