23.05.2015
LJ
13° / 9°

Zakaj ne bi zgrabili te sanjske službe?

Nekatere službe so bolj privlačne od drugih. Nekatere celo tako, da se številni sprijaznijo s tem, da so za njih pač nedosegljive. A do nekaterih je v resnici priti mnogo lažje, kot bi si mislili.

ben southall
Služba ali užitek? (Foto: Reuters)

Bi želeli biti plačani za potovanje po svetu?
Z navdušenjem gledate potopisne oddaje na televiziji in prebirate reportaže na spletu in v revijah? Si ne morete pomagati, da ne bi zavidali posameznikom, ki potujejo po svetu in so za to še plačani? Res je, da je v Sloveniji zelo malo medijev, ki bi vam ponudili tako zaposlitev, a če vam je pri srcu potovanje, bo vaša pisarna tako ali tako povsod drugod kot doma, tako da je prvi korak ta, da poiščete največje založnike potopisne literature in pregledate, ali imajo kakšno prosto delovno mesto. Ne bo škodovalo, če svojo ljubezen do potovanja izkažete z že objavljenimi fotografijami, videi in potopisi. Blog bo za to najbolj primeren in celo boljši kot CV.

Bi za denar igrali videoigre?
Testerji igric so ključni za razvoj videoiger. A da ne boste mislili, da je delo čisto preprosto. Preizkuševalci morajo preizkusiti popolnoma vsak delček igrice, zato je treba v najbolj ključnih fazah razvoja za računalnikom presedeti ure in ure in preigravati eno in isto igro. V zadnjem tednu pred izzidom naj bi nekateri preživeli pred računalnikom tudi po 100 ur. Prednost tega dela je, da ga lahko opravite od doma, plačilo pa naj bi znašalo med 6 in 11 evrov na uro.

Gledanje televizije za denar
Žal je pri nas zelo malo verjetno, da bi tako službo dobili, če pa že, vam katera od agencij za merjenje telemetrije nameni kakšno nadomestilo, ki bo prej manjša žepnina kot pa plača. A po svetu se stvari lotevajo drugače. Velike produkcijske in televizijske hiše skoraj vsako oddajo ali nanizanko preverijo na testnem občinstvu, preden jo spustijo v eter. Glede na podatke portala entertainmentcareers.com naj bi bila začetna postavka 6 evrov na uro.

hrana

Obilica hrane in še denar
Pri preizkušanju hrane je na voljo več poklicev, lahko ste tisti, ki bo s svojim vonjem, okusom in znanjem pripomogel k razvoju novih jedi, ali pa ste zgolj predstavnik določene ciljne skupine in vas bo proizvajalec najel kot preizkuševalca, ali pa zaradi katerega od medijev hodite od gostilne do gostilne in si plačo služite s polnjenjem želodca.
Ljudje z izjemnim okusom in vonjem so tudi izredno dobro plačani; tisti, ki se v to šele spuščajo, malo manj. Čez lužo naj bi začetnikom v poslu ponujali 7 evrov na uro in izobraževanje. Če imate močen želodec in vas za zdravje ne skrbi preveč, lahko postanete tudi tekmovalni jedec. Vedno bolj popularna tekmovanja 'Kdo poje več' ponujajo zajetne nagrade in seveda ogromne količine hrane.

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 8
 
lolipoly 07.03.2012 02:09:25
To niso ravno sluzbe, da bi lahko se od tega prezivljal,,,,ampak hobiji , Take takoimenovane sluzbe, ze obstajajo desetletja v Ameriki, So agencije zato, da nadzirajo, kaj ljudje zelijo, in kaj ne, zato najamejo posameznike, kot vohune, po domace receno, da jim dajo informacije.
Napr. Te posljejo v restavracijo, kot gosta, ti povrnejo stroske , ti pa moras napisat porocilo, kako si bil sprejet, kaksna bila postrezba hrana in pijaca itn , pozitivne in negativne lastnosti,
Prav tako je za branje knjig ali gledanje TV.
izi11 01.03.2012 17:39:08
kr neki! Tji mediji komaj čakajo na slovenske pisce reportaž....
Lahko je tkole solit pamet...
 
ititi 27.02.2012 11:52:48
Od koga pa ti misleš da dobiš to tvojo socko?!!?!?! Nam, ki hodmo v službo jo od plače trgajo, da jo lahko tebi dajo!!!
Tko, da vsak, ki hodi v službo te redi. Dobr filing še zmeri? Pa tvoji otroci jo bodo plačali 1x. Se še bolje počutiš kajne?
Glede na to, da ti 260eur na mesec zadostuje, ti zagotovo nekdo plačuje hrano, elektriko, komunalo in še kaj...in glede na to, da si dovolj star da dobiš socialno, je izračun tak.
Gre za osebo, ki je popolnoma sposobna sama sebe preživljati, ampak nima ne časti in ponosa, da bi to počela. Raje je socialni problem, ker je prelena, da bi skrbela sama zase.
In pa ja - psihološko profiliranje je moja stroka :)
Buco - 20.02.2012 18:45:24
zakaj bi delu, če mam socke 260€ pa lahka cel mesec u luft gledam, nihče mi ne soli pameti pa nč
pa še tle mam čas odgovarjat z bedarijam na bedarije
čebela nm 20.02.2012 19:00:21
zaradi takšnih kot si ti država propada.
Tarararara 20.02.2012 20:51:00
nick maš pa taprav, no ja, en "s" je preveč
Danijel Cupar 20.02.2012 23:17:34
to z videoigricami kam se moram obrnit se to napisite ne da pomagam ustvarjat kr usako prevec na izi obrnem
PaNoRa 21.02.2012 07:33:23
Jaz pa raje delam za 6x več denarja kot imaš pa ti socialke. Kar tolaži se, da ti gre bolje kot meni :)
Več komentarjev

Iskanje

Anketa

Upoštevate datum, ki je zapisan na embalaži živil?

calculate
glossary
indexes
indexes