24.05.2015
LJ
18° / 8°

Se vam zdi, da vas šef sovraži?

Se vam zdi, da vas šef sovraži? Da za vas nima razumevanja, vas ne posluša in občasno na vas tudi vpije? Če ne veste, zakaj, se odgovor na vaše vprašanje mogoče skriva v spodnjih vrsticah.

jezni šef

Ste nakladač
Ste na razgovoru za službo s pretiravanjem in poveličevanjem svojih sposobnosti uspeli prepričati vse, da ste 'superman', ki bo lastnoročno popeljal podjetje med zvezde? Besede niso dovolj in če zdaj ne dosegate rezultatov, ki ste jih obljubili, je možno, da ste šefu dvignili pritisk. Če ste zaposleni za nedoločen čas, se vas bo zelo težko znebil in dokler vas ne podtakne komu drugemu, mu ne ostane drugega, kot da je jezen na vas.

Ste reva
Veliko je zaposlenih, ki mislijo, da se bodo šefu priljubili, če ga bodo ob vsaki zadevi prosili za dovoljenje ali iskali njegovo odobritev. Verjemite nam, da imajo šefi (vsaj v resnih podjetjih) dovolj drugega dela, kot da vam petkrat na dan povejo, da je super, ker ste poslovnemu partnerju poslali elektronsko pošto in da ne bo nič narobe, če ga še pokličete. Ne bodite torej presenečeni, če šef zavije z očmi vsakič, ko vas vidi. Od vas si želi samostojnosti pri delu in rezultatov, ne pa da ga sprašujete za navodila in obveščate o vsaki napisani črki.

Ste plačanec
Ste v svojem poslu dobri, imate nadpovprečne rezultate, hkrati pa ste vsem dali vedeti, da to počnete zaradi denarja in zaradi sebe in ne zaradi pripadnosti podjetju in oddelku, v katerem ste zaposleni? Zaradi pomanjkanja spoštovanja do dela sodelavcev so odnosi v oddelku na psu. Poleg tega, šefu ni jasno, ali se tako trudite, ker hočete njegovo službo, ali pa ste se v podjetju ustavili le na poti do svojih višjih ciljev. Kakor koli že, logično je, da vas sovraži.

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Iskanje

Anketa

Upoštevate datum, ki je zapisan na embalaži živil?

calculate
glossary
indexes
indexes