27.05.2015
LJ
20° / 10°

Predsednik vlade vreden le 10 funtov?

Dobro preskrbljena žena več milijonov 'težkega' Tonyja Blaira Cherie je na eBayu prodajala možev podpis. Njeno identiteto je odkril spletni nakupovalec že pred letom dni in jo od takrat redno spremljal.

Cherie in Tony Blair
Cherie in Tony Blair. (Foto: Reuters)

Cherie Blair je na spletni strani eBay na licitacijo postavila originalno podpisan ovitek avtobiografije moža Tonyja Blaira 'The Journey'. Začetno ceno je postavila 25 funtov, vendar se na oglas ni nihče odzval, zato je ceno znižala na 15 funtov in navsezadnje podpis prodala za pičlih 10 funtov.

Žena bivšega britanskega premierja služi svoj kruh kot sodnica, poleg tega se z možem uvrščata na lestvico najbogatejših Britancev. Cherie je javno priznala, da je oglas res objavila, za svojo objavo pa je našla tudi razlago. 'Cherie Blair je opazila, da ljudje na internetu prodajajo podpis njenega moža, kljub temu, da je to mogoče dobiti zastonj' je iz zagate Cherie povlekel njen tiskovni predstavnik. 'Želela je ustaviti trgovanje z moževimi podpisi in po nakupu le-tega, je denar takoj vrnila.'

Ne glede na javno objavljene razloge za takšno prodajo, pa je dejanje velika sramota za družino Blair. Poleg tega se pod vprašanje postavlja zdrava pamet Cherie v sodni dvorani.

Običajnim spletnim nakupovalcem, se ni niti sanjalo, da se za oglasom skriva nihče drug kot Blaireva žena. Paul Hurworth, ki na spletu redno trguje, se je odločil raziskati kdo se skriva za anonimnim oglasom, ki prodaja podpis bivšega premierja. Pred dobrim letom je članu z isto identiteto prodal srebrn nožek in stekleno posodo za maslo po ceni 24,99 funtov, kmalu pa je ugotovil, da je anonimnež registriran v Blairovi londonski rezidenci.

tony_blair_podpis
Cherie je možev podpis prodala za 10 funtov.

'Ko sem ugotovil s kom trgujem, sem račun vzel pod drobnogled in spremljal kaj se bo zgodilo. Več kot presenečen sem bil, ko je Cherie na eBayu objavila možev podpis.' Hurworth sicer trguje z starinskimi predmeti, na spletu pa si rad ogleda tudi kaj novega ljudje objavljajo. 'Ni mi jasno zakaj bi zniževala ceno, če ni imela namena prodati. Kakorkoli že, malce smešno je, da prodajaš premierjev podpis za 10 funtov, medtem ko sediš na milijonskem premoženju.'

Cheri je ob oglasu objavila fotografijo podpisa Tonyja Blaira, spodaj pa zapisala: 'Ovitek za knjigo je podpisal sam bivši premier. Ovitek se prilega novi knjigi Tonyja Blaira in podpis ni ponaredek.'

Ali bivši premier za prodajo ve ali ne, ni jasno. Je pa jasno, da je njegovo premoženje ocenjeno na več milijonov funtov, vključujoč štiri hiše v Londonu in posestvo v Buckinghamshire-u. Morda pa je Cherie le dolgčas in se zabava z nakupovanjem in prodajo na spletu. Nedavno je menda kupila tudi Lego kocke in različne solnice.

tony_blair_knjiga
Nova knjiga Tonyja Blaira, ki bo pristavila še kakšen dodaten milijon k njegovemu premoženju.

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 0
Več komentarjev

Iskanje

calculate
glossary
indexes
indexes