22.05.2015
LJ
13° / 9°

Zakaj Lindsay na lestvici slavnih zapornikov ni prva?

Hollywood je od nekdaj poln zvezdnikov, ki so hodili in še hodijo po robu zakona, še raje pa čez. Lindsay Lohan je za nekatere prava amaterka.

Robert Downey Jr.
Robert Downey

Predstavljamo vam nekaj zvezdnikov, ki so se znašli za rešetkami. Prav dolgo niso ostali, čeprav nekateri trdijo, da jim je bivanje v zaporu 'pustilo posledice', pa najbrž mislijo predvsem na finančne koristi. Zanimanje za bivše zapornike je namreč veliko, pogovornih oddaj, kjer lahko zvezdniki objokujejo svojo usodo ogromno, filmskih, glasbenih in kakšnih drugih producentov, ki vidijo brezplačno reklamo in veliko denarja, pa tudi.

Robert Downey, Jr.
Čas bivanja: skoraj leto in pol
“Ko se za vami zaprejo vrata celice, ste končno na varnem,” pravi z zlatim globusom nagrajeni igralec, ki je še pred hudo zasvojenostjo z najrazličnejšimi substancami veljal za enega največjih upov Hollywooda. Največje težave z zakonom je imel med letoma 1996 in 2001. Na male zaslone in velika platna se je prvič po tem, ko so ga odpustili iz glavne zasedbe kultne serije Ally McBeal, zmagoslavno vrnil skoraj desetletje kasneje, kot ozdravljen, trezen, zgleden državljan z glavno vlogo v filmu Iron Man. Film, ki je naletel na odličen odziv tako pri gledalcih kot pri kritikih, je že v prvem vikendu prikazovanja prislužil več kot 100 milijonov dolarjev. Za njegov nov način življenja je menda 'kriva' žena, producentka Susan Levine.

Paris Hilton
Čas bivanja: 23 dni

Hotelska dedinja, znana po tem, da je slavna, ker vsi mislijo, da je slavna, je v zaporu končala zaradi vožnje z neveljavnim vozniškim dovoljenjem. Po izpustitvi je medijem povedala, da je v zaporu postala nov človek, prebrala Biblijo in v celoti postala 'dobra oseba'. Preobrazba ni trajala dolgo. Ko je kesanje nehalo prinašati denar, se je vrnila na stara pota. Pred kratkim je komaj ušla aretaciji zaradi posedovanja marihuane.

Sean Penn
Čas bivanja: 33 dni

Osemdeseta so bila divja za takratnega Madinninega moža in poznejšega oskarjevca. Bil je znan po tem, da se je pogosto stepel z vsiljivimi paparaci, a za rešetkami se je znašel zaradi pretepa med snemanjem in 'brezglave vožnje'. Po ločitvi od soproge Robin Wright se očitno vrača na stara pota. Še ne tako dolgo nazaj se je spet s pestmi lotil nekega nadležnega paparaca in si prislužil tri leta pogojno in obvezno obiskovanje tečaja za obvladovanje jeze.

Zsa Zsa Gabor
Čas bivanja: 3 dni

Ko jo je policist na Beverly Hillsu leta 1989 ustavil zaradi potekle registracije avtomobila, je gospa stopila iz svojega rolls royca in policistu prisolila klofuto. Zaradi napada na uradno osebo je končala v zaporu. “Imam madžarski temperament,” se je branila. Nekaj ga je pozneje pokazala tudi v uspešnici The Naked Gun 2½.

Nicole Ritchie
Nicole Ritchie

Nicole Ritchie
Čas bivanja: 82 minut

Pet mesecev nosečo Ritchiejevo je v zapor pospremil fant Joel Madden. Obsojena je bila za vožnjo pod vplivom nedovoljenih substanc. Danes ima dva otroka in živi mirno družinsko življenje.

Mae West
Čas bivanja: 8 dni

Leta 1926 le bujna lepotica napisala in odigrala glavno vlogo v igri o prostitutki, ki se poroči z bogatašem in končala v zaporu zaradi 'slabe morale'. Zaporna kazen je bila relativno kratka, ji je pa pomagala utrditi status seks simbola in jo izstreliti med največje hollywoodske zvezde.

Martha Stewart
Čas bivanja: 5 mesecev

Ovita v pleten plašč in v družbi hčerke Alex je ameriška 'gospodinjska svetovalka' petega marca 2005 zapustila zapor Alderson Federal Prison Camp v vzhodni Virginiji. Zaprta je bila zaradi 'zarote in oviranja pravice'. “Res je doma najlepše,” je bila kratka v svoji prvi izjavi po zaporniški izkušnji.

Kiefer Sutherland
Čas bivanja: 48 dni

Dobitnik nagrade Emmy za igranje v seriji 24, je bil leta 2007 že drugič zaloten pri vožnji v vinjenem stanju. In če kršite pogojno kazen, končate v zaporu, pa čeprav ste padli hollywoodski zvezdnik. Po prihodu iz zapora se je streznil in naredil velik 'comback' s serijo 24. A se je maja 2009 spet zatekel k pijači in na neki prireditvi klofnil modnega oblikovalca.

Robert Mitchum
Čas bivanja: 60 dni

Hollywoodskega upornika so avgusta 1948 ujeli pri kajenju marihuane v hiši igralke Lile Seeds. Končal je v zaporu, čeprav se je nekaj časa skušal celo zagovarjati na začasno neprištevnost.

Michelle Rodriguez
Čas bivanja: 17 dni

Zvezdnico serije 'Lost' so leta 2005 ujeli pri vožnji pod vplivom alkohola, s čimer je kršila pogojno kazen, ki si jo je prislužila s povzročitvijo prometne nesreče na Havajih dve leti prej. Zaradi vseh težav so njen lik v seriji ubili, Rodriguezova pa se je lani na velika platna zmagoslavno vrnila z uspešnico Avatar.

Lil' Kim
Čas bivanja: 10 mesecev

Raperka je bila obsojena zaradi 'laganja veliki poroti' na sojenju v primeru streljanja. Med bivanjem v zaporu je celo izdala uspešen album The Naked Truth, po izpustitvi iz zapora pa je nastopila tudi v oddaji Dancing with the Stars. Povedala je, da zato, ker so v zaporu s sojetnicami omenjeni plesni šov redno gledale.

Sophia Loren
Sophia Loren (Foto: celebrity-pics.movieeye.com)

Sophia Loren
Čas bivanja: 17 dni

V zaporu je končala leta 1982, ker je v davčni napovedi izpustila nekaj prihodkov in premoženja in tako utajila 180 tisoč dolarjev. Bivanje v zaporu karieri ni škodovalo, je pa menda pustilo 'praske na duši'. Leta 1991 je prejela častnega oskarja.

Kloe Kardashian
Čas bivanja: skoraj 3 ure

Zvezdnica resničnostnega šova Keeping Up with the Kardashians je končala v zaporu, ker ni izpolnjevala obveznosti, ki jih je naložil sodnik leta 2007, ko so ji sodili za vožnjo pod vplivom alkohola. Naloga je bila čiščenje ceste in obiskovanje srečanj anonimnih alkoholikov. Kasneje je dobila svoj resničnostni šov in se poročila z zvezdnikom L.A. Lakersov Lamarjem Odomom.

T.I.
Čas bivanja: 10 mesecev

Raper je bil obsojen zaradi posedovanja orožja, svojo zaporniško izkušnjo in dejstvo, da se je iz zapora vrnil kot 'nov človek', pa naj bi opisal na novem glasbenem izdelku. Plošča bo gotovo dobro prodajana, pa tudi med raperji je pridobil kar nekaj ugleda, saj je zaporniška izkušnja v tej sredini zaželena, če že ne nujna. Bi se pa naj zdaj posvečal delu z mladimi, da ti ne bi zašli na kriminalna pota.

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 1
mali.rudar 02.10.2010 08:30:32
kje je pa tupac shakur?
Več komentarjev

Iskanje

Anketa

Upoštevate datum, ki je zapisan na embalaži živil?

calculate
glossary
indexes
indexes