17.01.2017
LJ
-0° / -2°

Ameriška vlada naj bi bila za popolnoma samovozeča vozila

Ameriška vlada menda ne nasprotuje avtomobilom brez voznika, ki ne bi imeli niti volana niti pedalov za plin. Tako bi bili povsem avtonomni, človek ne bo mogel prevzeti nadzora, če bi bilo potrebno.

Samovozeči avto
Googlov samovozeči avto (Foto: AP)

Podjetje Alphabet je od ameriške zvezne vlade dobilo odgovor na vprašanje o avtomobilih brez voznika, ki jih razvija njegova hčerinska družba Google. Odgovora niso komentirali, analitiki pa si to razlagajo kot načelno zeleno luč za nadaljevanje razvoja takšnih vozil.

Kalifornijski urad za motorna vozila je decembra sporočil, da povsem avtonomnih avtomobilov ne bi smeli pustiti na cesto, ampak bi morali imeti volan in pedale za plin, da lahko človek prevzame nadzor nad njimi, če bi bilo potrebno.

Google je bil razočaran, ker želi dati na cesto v prihodnosti povsem avtonomna vozila, zato je za mnenje povprašal nacionalno upravo za varnost v cestnem transportu (NHTSA) glede definicije avtomobila brez voznika. Regulatorji so odgovorili, da se lahko kot voznik vozila, ki nima volana ali drugih človeških kontrol, identificira vozilo samo oziroma "kar koli, ne pa nujno kdor koli".

Proizvajalec takšnih vozil bo sicer še vedno moral dokazati, da njegov proizvod izpolnjuje stroge varnostne standarde zveznih oblasti.

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 0
Več komentarjev

Iskanje

 

Anketa

Ste tudi vi prepričani, da je petek 13. slab dan za posel, delo in nakupe?

calculate
glossary
indexes
indexes