19.02.2017
LJ
/ 3°

Ameriška vojska vabi hekerje, naj jim vdrejo v sistem

Pentagon vabi hekerje, naj jim vdrejo v računalniški sistem. Če jim bo uspelo, jih bodo nagradili, že zdaj pa je jasno, da se ne bodo javili najboljši.

Obrambni minister ZDA Ashton Carter je povabil računalniške vlomilce oziroma hekerje, naj jim skušajo vdreti v sistem. Prepričan je, da bodo tako "utrdili digitalno obrambo in izboljšali nacionalno varnost ZDA". Če bodo odkrili varnostne pomanjkljivosti, bodo nagrajeni.

Program hekerskih vdorov v Pentagonov sistem ima sicer eno veliko pomanjkljivost. Vabljeni so le državljani ZDA in bodo prej uspešno prestali preverjanje morebitne kriminalne preteklosti. "Najboljših" tako ne bo med njimi.

Heker
Hekerji, ki bodo odkrili pomanjkljivost v sistemu Pentagona, bodo nagrajeni. (Foto: Thinkstock)

Povabilo prihaja po sporu med FBI in Applom. Tehnološki velikan se je namreč uprl zahtevam ameriške vlade, naj ustvari program, s katerim bi policisti lahko odklenili iPhone terorista iz San Bernardina.

Direktor zvezne policije FBI James Comey trdi, da želijo odkleniti le en sam telefon in priti do podatkov na njem, odvetnik Appla Bruce Sewell pa je prav tako vztrajal, da bi program za odklepanje telefona Syeda Rizwana Farooka služil kot podlaga za vdore v vse telefone tako vlade kot hekerjev.

Farook je skupaj s soprogo decembra lani v kalifornijskem San Bernardinu pobil 14 ljudi, FBI pa želi ugotoviti, ali je na enem od njegovih telefonov kaj uporabnega za preprečitev novih napadov ali morda informacije o dodatnih osumljencih.

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 0
Več komentarjev

Iskanje

 

Anketa

Bi sprejeli delo, zaradi katerega bi se vozili na drugi konec Slovenije?

calculate
glossary
indexes
indexes