18.01.2017
LJ
/ -3°

Avto se ne bo imenoval zica

Pri indijskem avtomobilskem proizvajalcu Tata Motors so se odločili za preimenovanje svoje nove kombilimuzine, ki so jo želeli v kratkem poslati na trg. Tako želijo "obdržati sloves družbeno odgovornega podjetja".

Zica
Za spremembo imena bodo potrebovali nekaj tednov. (Foto: AP)
Tata je največji indijski proizvajalec avtomobilov. Med letoma 2014 in 2015 je imel 38,5 milijard evrov prihodkov.

Avtomobil so nesrečno poimenovali zica, zatem pa se je pojavil virus Zika, kar zveni enako. Gre za izpeljanko iz Zippy Car in po intenzivni kampanji od novembra lani so ga želeli poslati na trg. Narejen je bil za srednji sloj, prodajali naj bi ga za okoli 5300 evrov.

Po temeljitem razmisleku bodo spremenili ime, kar bo trajalo nekaj tednov. Še prej pa morajo ime preveriti v indijskem registru podjetij.

Medtem po vsem svetu narašča strah pred virusom, zaradi katerega je Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) razglasila nevarnost za javno zdravje po vsem svetu.

Doslej se je razširil na 35 držav; najbolj prizadeta je Brazilija. Po ocenah WHO bo v letu dni okuženih od tri do štiri milijone ljudi v ZDA in južni Ameriki.

Virus, ki ga prenašajo komarji vrste Aedes, povezujejo z mikrocefalijo, prirojeno napako pri novorojencih, rojenih z nenavadno majhno glavo in možgani.

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 0
Več komentarjev

Iskanje

 

Anketa

Ali pri iskanju zaposlitve uporabljate družbena omrežja?

calculate
glossary
indexes
indexes