16.01.2017
LJ
-0° / -6°

Bo kmalu konec poceni letov v London?

Izstop Velike Britanije iz Evropske unije, ki ga utegnejo Britanci podpreti na junijskem referendumu, bi lahko podražil lete med Otokom in evropsko celino.

V združenju britanske turistične panoge Abta se bojijo, da bi izstop Velike Britanije iz Evropske unije prinesel tolikšno nestabilnost v gospodarstvu, da bi se podražila potovanja tako za poslovneže kot tudi za turiste. Njihov vodja Mark Tanzer meni, da bi morebiten izhod drugega največjega evropskega gospodarstva iz Unije prinesel več negativnih kot pozitivnih posledic.

Letalo
Brexit bi lahko povzročil podražitev letenja na Otok. (Foto: Thinkstock)

Brexit bi lahko, tako kaže študija, ki jo je za Abto opravila svetovalna družba Deloitte, resno ogrozil nizkocenovne ponudnike letalskih storitev. Zato bi lahko bilo konec poceni letom v celinsko Evropo, kamor se na počitnice odpravi večina Britancev. Direktor nizkocenovnega ponudnika Monarch Airlines Andrew Swaffield meni, da bi ob višjih cenah tudi upadlo število letov na celino.

K omejenim možnostim potovanja bi svoje dodal tudi morebiten padec vrednosti funta, kar bi potovanja dodatno podražilo, zato bi se več ljudi odločilo ostati v domovini. V poročilu je moč prebrati, da bi bilo vpliv brexita na cene letalskih vozovnic čutiti še nekaj časa, vse dokler ne bi znova vzpostavili trgovinskih in regulatornih sporazumov med Veliko Britanijo in Unijo, kar pa bi lahko trajalo tudi več let.

Približno tri četrtine Britancev, ki se odločijo počitnice preživeti zunaj britanskega otočja, storijo v državah EU, med najbolj priljubljenimi cilji pa so Španija, Francija, Italija, Portugalska in Grčija. Delež turistov iz Unije, ki pridejo dopustovat v Veliko Britanijo, predstavlja 63 odstotkov vseh tujih turistov, med njimi pa prednjačijo Nizozemci, Nemci, Italijani in Španci.

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 1
 
kundalinigirl 14.03.2016 20:48:42
Še tega je treba konec poceni letalskih poletov v London. :( Potem pa ali boš imel za letalsko karto z Adrio,ki ima bistveno dražje,razen če so popusti ali pa sploh ne,samo s prstom po zemljevidu. :(
Več komentarjev

Iskanje

 

Anketa

Ste tudi vi prepričani, da je petek 13. slab dan za posel, delo in nakupe?

calculate
glossary
indexes
indexes