22.01.2017
LJ
/ -9°

Tako preprosto, a tako pomembno: kakšne čudeže delata papir in pisalo

Richard Branson je znan po tem, da rad deli nasvete. Tako je prvega dne letošnjega leta sporočil nekaj, ob čemer so številni zavili z očmi. A raziskave kažejo v prid Bransonu. Kaj prinaša vizualizacija idej?

Britanski poslovnež Richard Branson je svojim sledilcem na Twitterju znova ponudil en dober nasvet. Tako preprosto, a tako pomembno.

Koliko vas zvečer pred spanjem premleva o idejah, o tem, kaj bi počeli na svoji samostojni podjetniški poti ali pa na delovnem mestu? To počnete tudi med kuhanjem, tuširanjem, telovadbo?

In ko si končno vzamete čas za uresničitev ideje, uvidite, da ste ključne detajle že pozabili. Še hujše je, če na določene ideje popolnoma pozabite.

Zato je Branson vsem zaželel, da leta 2017 delajo zapiske. 

Imate idejo? Zapišite jo. Ste se kaj naučili? Zapišite. Se je nekaj zgodilo? Zapišite, opozarja Branson.

Branson je opozoril, da je prav zapisovanje tisto, ki mu pomaga dati smisel svetu, z njim uredi ideje in jih nato uresniči.  

Kar je na papirju, je bolj pregledno

Zapišite trenutne misli. Tiste, ki pridejo najbolj nepričakovano, so najbolj uporabne.
Francis Bacon

Številni strokovnjaki opozarjajo, da je zapisovanje idej pomemben dejavnik pri napredovanju in razvoju kariere. Pomagajte si tudi z miselnimi vzorci, saj lahko tako povezujete ključne točke in tako razvijate obsežnejše projekte.

Prav s tem, ko svoje ideje vizualizirate, se velikokrat zgodi, da se porodijo nove. Projekt postane bolj pregleden, lažje opazite njegove morebitne slabosti oz. šibke točke.

Če ideje ali cilje zapišete, se boste lažje osredotočili na njihovo uresničitev. Pred očmi boste imeli cilj in pot, po kateri boste prišli do njega. Projekt boste lažje predstavili oz. ga prodali, saj boste na vsaki točki vedeli, kaj sledi. Nadrejene ali morebitne naročnike boste prepričali, saj bo vaša razlaga tekoča. 

Prav tako se boste lažje sprostili in se osvobodili stresa. S tem pa se bodo rojevale nove in nove ideje. Lažje in bolj bistro boste razmišljali, hitro boste zaznali projekte, ki so neizvedljivi ali obsojeni na propad. 

Zapis
(Foto: Thinkstock)

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 1
Bibosan 07.01.2017 10:59:49
Predvsem pa je izumil toplo vodo
Več komentarjev

Iskanje

 

Anketa

Ali podpirate predlog o uvedbi obveznega zdravstvenega nadomestila?

calculate
glossary
indexes
indexes