KORISTNO

Umaknili video s fotografijo iz slovenskega hleva

Natisni0
Britanska vlada je v videu o britanskem kmetijstvu po brexitu uporabila fotografijo iz Slovenije. Posnetek so pozneje umaknili.

Britansko ministrstvo za okolje je pripravilo video o boljši prihodnosti za britansko kmetijstvo po izstopu Otoka iz Evropske unije, pri čemer pa so uporabili fotografiji iz Slovenije in Nemčije.

V videu, objavljenem 12. septembra na Youtubu, predstavljajo zakon o kmetijstvu, ki bo začel veljati, ko bo Velika Britanija zapustila evropsko skupno kmetijsko politiko. Zakon so opisali kot "zgodovinski trenutek, ko bomo zapustili EU in se odpravili proti svetlejši prihodnosti za kmetijstvo".

PREBERI ŠE
Brexit bo predvidoma prinesel nova delovna mesta

Med drugim kmetom obljubljajo manj birokracije in prikazujejo fotografijo iz Slovenije, na kateri sta kmet in kmetijski inšpektor v hlevu. Napovedujejo tudi subvencije za prispevek kmetov k boljši kakovosti zraka in vode, pri čemer pa je fotografija polja v Nemčiji. Pri nobeni od fotografij, vzetih iz spletnih galerij, ni zapisano, kje je bila posneta.

Podpredsednik britanskega združenja kmetov Stuart Roberts je bil na Twitterju kritičen do ministrstva. "Če prikazujemo prihodnost britanske kmetijske politike, moramo uporabljati britanske kmetije, ne pa nemških ali slovenskih," je zapisal. Dodal je, da so britanske kmetije med najboljšimi v Evropi.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Video so po objavah v medijih umaknili. "Od agencije, pristojne za pripravo videa, smo zahtevali zamenjavo relevantnih fotografij, poleg tega pa mora biti jasno, da v prihodnosti pričakujemo višje standarde," so zapisali.

Nato so objavili nov video o brexitu:

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

KOMENTARJI (0)
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
PRIJAVI KOMENTAR Pravila za objavo komentarjev
PREKLIČI