21.02.2017
LJ
10° / 4°

Če živite tukaj, vam plačajo

Ponekod v ZDA plačajo, če se preselite k njim. Med drugim tudi v mestu, ki je zaradi hudega udarca krize na trenutke videti kot mesto duhov.

Detroit
Zapuščene stavbe v Detroitu (Foto: Thinkstock)

Mestne oblasti v Detroitu, ki ga je močno prizadela kriza, v sklopu programa "Challenge Detroit" vabijo podjetnike in iskalce zaposlitve, naj se preselijo k njim. V upanju, da bodo s svežimi talenti obudili mesto, izbrancem plačajo selitev in delo v lokalnih podjetjih in neprofitnih organizacijah.

Aljaska ima sklad, iz katerega dobijo državljani plačilo za stalno prebivališče. Plačilo je na letni ravni in po mnenju vlade je investicija v trenutno prebivalstvo pa tudi v prihodnje generacije, za katere upajo, da bodo ostale pri njih. Do denarja so upravičeni prebivalci, ki so v državi živeli vsaj leto dni, niso pravnomočno obsojeni za kaznivo dejanje in bivajo pri njih vsaj 190 dni na leto.

Ker Chattanooga v Tennesseeju postaja zbirališče mladih piflarjev, se je je prijel vzdevek GigCity (mesto piflarjev, op. a.), saj v sklopu programa GeekMove pomagajo računalničarjem po selitvi k njim. V okolico Niagarskih slapov želijo privabiti mlade, zato najboljšim študentom ponujajo povračilo študentskega posojila v višini 7000 dolarjev.

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 0
Več komentarjev

Iskanje

 

Anketa

Vas je strah, da se ne boste znali prilagoditi digitalizaciji in da boste ostali brez dela?

calculate
glossary
indexes
indexes