19.02.2017
LJ
/ 3°

Dubajsko letališče je postalo še večje

Na dubajskem letališču bodo lahko po novem sprejeli do 90 milijonov potnikov letno. Razlog tiči v novi parkirni ploščadi, za katero so odšteli 1,09 milijarde evrov.

Na letališču
Na novi ploščadi je prvo pristalo letalo britanskega letalskega prevoznika British Airways. (Foto: AP)

Na dubajskem letališču so odprli novo parkirno ploščad za letala. Na ploščad D, investicijo, vredno 1,2 milijarde dolarjev (1,09 milijarde evrov), je kot prvo pripeljalo letalo britanskega letalskega prevoznika British Airways. Širitev bo letališču omogočila do 90 milijonov potnikov letno, potem ko so leta 2015 na njem našteli 78 milijonov potnikov.

Ploščad D je povezana s terminalom 1, kamor potnike vozi letališki vlak. Nova naložba bo pripomogla k povečanju kakovosti storitve in večje zmogljivosti. "Danes tudi napovedujemo, da bo preko letališča Dubai International letos potovalo 85 milijonov potnikov," je dejal glavni izvršni direktor letališča Paul Griffiths.

Dubajsko letališče je lani obdržalo naziv največjega letališča po številu potnikov na svetu, potem ko ga je leto prej z mesta s 70,4 milijona potnikov spodrinil britanski Heathrow. Dubajsko letališče je eno od več letališč v Zalivu, ki je v zadnjih letih zabeležilo ogromno rast. Z njega namreč okoli 100 letalskih družb leti v več kot 240 destinacij.

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 0
Več komentarjev

Iskanje

 

Anketa

Bi sprejeli delo, zaradi katerega bi se vozili na drugi konec Slovenije?

calculate
glossary
indexes
indexes