KORISTNO

Lepa zgodba se je spremenila v prevaro

Natisni2
Par je zbiral donacije za prijaznega brezdomca ...

Lanskega novembra smo poročali o brezdomcu, ki je sredi noči pomagal ženski. Slednja je ostala brez goriva, brezdomec pa ji je z zadnjim denarjem, ki ga je imel, kupil gorivo. 

PREBERI ŠE
Zanj so zbrali neverjetno vsoto denarja. Že ve, kaj bo z njim

Kate McClure in njen partner Mark D'Amico sta v znak hvaležnosti za brezdomca začela zbirati denar. Na spletni strani GoFundMe so številni darovali in tako so za Johnnyja Bobbitta zbrali več kot 400.000 ameriških dolarjev. Darovalo je 14.347 oseb. 

Nato pa se je zapletlo: par naj bi večino denarja vzel in naj bi ga porabljal za lastne potrebe. Neka odvetniška pisarna se je odločila, da prevzame primer brezdomca in da opozori javnost, da gre za prevaro. 

Par je ves čas vztrajal, da je Bobbitt narkoman ter da mu zato nočeta predati vsega denarja. Danes pa je sodnica, ki se ukvarja s tem primerom, odločila, da mora par v roku enega dneva Bobbittu predati ves zbrani denar. 

Koliko denarja sta partnerja že porabila v lastne namene, ni jasno. Sicer sta opozarjala, da sta si vse kupila iz lastnih sredstev, a kritiki opozarjajo, da sta šele po zbiranju donacij za brezdomca spremenila način življenja. Prav zato kritiki menijo, da sta si razkošje lahko privoščila z denarjem iz donacij. 

V postopku je bilo sicer ugotovljeno, da je brezdomec dobil nekaj denarja, a da je večina izginila. Par naj bi ustanovil sklad za Bobbitta, a tega sklada ni nikjer. Bobbitt še vedno živi na cesti, medtem ko sta partnerja začela živeti razsipno. 

Kako se bo zgodba razpletla, bomo še spremljali. Je pa nauk zgodbe ta, da je treba paziti, na kakšen način pomagati ljudem, saj se hitro najde kakšen posrednik, ki želi donacije zadržati v svojem žepu. 

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Johnny je bil nad odzivom ljudi, ki so darovali denar, presenečen, a tudi vesel. Odločil se je, da si bo uredil življenje, saj si je želel zaposlitve. Del denarja pa je želel nameniti drugim brezdomcem. Tako naj bi nadaljeval verigo pomoči, ki se je začela tiste noči, ko je Kate ostala brez goriva. A na koncu je celotna zgodba pristala na sodišču. 

KOMENTARJI (2)
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
PRIJAVI KOMENTAR Pravila za objavo komentarjev
PREKLIČI
bebo2 31.08.2018, 12:56:31
normalno, kdo pa bi dal 400k kr enemu brezdomcu
kebbab 02.09.2018, 16:20:24
Tudi on je dal zadni denar kar eni ženski za gorivo...in če zbiraš za dobrodelni namen potem ne pobiraj od drugih za svoj žep! Se vidi da nimaš morale kar pa je tipično za slovence