18.01.2017
LJ
/ -3°

Ne igrajte 'Mercatorjeve' nagradne igre za 500 evrov

V Mercatorju opozarjajo: "Pozor: na spletu spet kroži nagradna igra, v kateri naj bi Mercator podelil 500 evrov, vendar ne gre za našo aktivnost." Ne igrajte je, da ne boste dobili visokega računa za telefon!

Pri "najboljšem sosedu" so na Twitterju objavili:

 

Po pojasnilih Mercatorja gre za lažno nagradno igro, ki se običajno pojavi kot pojavno okno med brskanjem po spletnih straneh. Nanjo sta jih opozorila uporabnika Twitterja in takoj so obvestili uporabnike na Twitterju, naj ne nasedajo. Organizatorja "nagradne igre" pa bodo pozvali k umiku.

Obenem opozarjajo, da so večinoma lažne nagradne igre, za katere uporabniki izvejo med brskanjem po spletu. "Največkrat je potrebno izpolniti anketno vprašanje in obljubljajo zelo visoke nagrade, na primer 500 evrov, uporabljajo pa tudi prave logotipe trgovcev." Uporabnikom zato svetujejo, naj na spletnih straneh trgovcev ali na njihovih uradnih profilih Facebooka in Twitterja preverijo, ali je sploh res nagradna igra. "Za vse nagradne igre je treba namreč objaviti pogoje sodelovanja, ki so največkrat objavljeni na spletnih straneh," so poudarili.

V nacionalnem odzivnem centru za omrežne incidente (SI-CERT) opažajo, da se lažne nagradne igre redno in periodično pojavljajo, pri čemer izkoriščajo znana imena podjetij. "Tudi Mercatorjevo se je v njih že večkrat znašlo," so spomnili. Pred petimi leti so na primer ponujali kupon v vrednosti 500 evrov za Mercator in Spar. Žal je šlo za prevaro, s katero so želeli privabiti člane v SMS klub. Tudi takrat sta se obe trgovski verigi hitro odzvali in prijavili sporni oglas.

Opozarjajo, da je edini namen privabljanje uporabnikov v plačljive SMS klube, in hkrati poudarjajo, da je dokaj lahko prepoznati lažne nagradne igre. Ponavadi obljubljajo denarno nagrado, kupon ali tehnično blago, potekajo pa tako, da mora uporabnik najprej odgovoriti na nekaj preprostih vprašanj, na koncu pa poslati številko mobilnega telefona. V drobnem tisku pa je navedeno, da se vpišeš v plačljiv SMS klub, katerega mesečni strošek je okoli 20 evrov.

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 3
 
BŠK 07.01.2016 11:09:07
Zokijeva naštimaljka....
 
laznivec 07.01.2016 06:35:11
A niso vse mercatorjeve nagradne igre lažne??? Predvsem mislim na tiste tragikomične pike, kjer vsak osnovnošolec izračuna, da kupec ne profitira, ampak nasede... No dokler so v Mercatorju še njihove blagovne znamke izdelovalcev v Slo, tja še grem potem pa več niti to... Pa še teh artiklov je kakšnih 10, 20...
izi11 06.01.2016 23:03:47
na splet dam samo stacionarno tel. številko.....
Več komentarjev

Iskanje

 

Anketa

Ali pri iskanju zaposlitve uporabljate družbena omrežja?

calculate
glossary
indexes
indexes