17.01.2017
LJ
-0° / -2°

Poleg všečka je najbolj priljubljen znak za ljubezen

Končno! Ob zaroki vašega prijatelja mu boste lahko Na Facebooku po novem izrazili ljubezen, ob smrti njegovega ljubljenčka pa žalost. Preverite, zakaj ob novih znakih ni gumba "ni mi všeč"!

Odzivi
Odzive so najprej lahko uporabljali na Irskem in v Španiji. (Foto: AP)

Na Facebooku so končno vsem na voljo novi znaki za izražanje čustev z imenom Odzivi (Reactions). Všečku so se pridružili gumbi "ljubim" (love), "haha", "ooo" (waw), "žalosten" (sad) in "jezen" (angry).

Po besedah Marka Zuckerberga ni srečen vsak trenutek, ki ga želiš deliti. "Včasih želiš deliti nekaj žalostnega ali neprijetnega. Več let so pozivali k gumbu "ni mi všeč". A ne, da bi uporabniki povedali prijateljem, da jim njihova objava ni všeč. Želeli so izraziti sočutje," je zapisal na svojem profilu.

"Dolgo sem razmišljal o pravem načinu. Želel sem nekaj tako enostavnega kot gumb "všeč mi je". Rezultat so Odzivi, ki omogočajo izražanje ljubezni, smeha, presenečenja, žalosti ali jeze. Doslej je najbolj priljubljen gumb za ljubezen, kar se mi zdi nekako prav."

 

 

Today is our worldwide launch of Reactions -- the new Like button with more ways to express yourself. Not every moment...

Objavil/a Mark Zuckerberg dne 24. februar 2016

 

 

Čeprav je Mark Zuckerberg septembra lani napovedal uvedbo gumba "ni mi všeč", ga ni med novimi znaki. Po besedah njegove sodelavke Sammi Krug zato, ker so po dolgih pogovorih spoznali, da bi lahko zlorabili za nadlegovanje in žaljenje. "Imeli smo deljena mnenja. Na koncu smo se zedinili, da bomo omogočili več izrazov čustev," je dejala.

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 0
Več komentarjev

Iskanje

 

Anketa

Ste tudi vi prepričani, da je petek 13. slab dan za posel, delo in nakupe?

calculate
glossary
indexes
indexes