19.02.2017
LJ
/ 3°

Napovedali novo linijo, med katero si lahko privoščite filmski maraton

Med najdaljšim letom bi si lahko osemkrat ogledali film Vojna zvezd: Sila se prebuja, pa še nekaj časa bi vam ostalo. Bi lahko zdržali toliko časa na letalu?

Letalska linija med Doho v Katarju in Aucklandom v Novi Zelandiji bo najdaljša na svetu. Načrtujejo jo v Qatar Airways in bo po vseh izračunih trajala 18 ur in pol.

Načrte za ultra dolg let je razkril predsednik uprave Qatar Airways Akbar Al Baker. Predvidoma bodo leteli v boeingu 777-LR, v katerem je prostora za 259 potnikov. Kdaj bodo začeli s poleti, ni povedal.

Na letalu
Letalske družbe tekmujejo, katera bi imela najdaljši let brez prestanka. (Foto: Thinkstock)

Trenutno je najdaljši let med Dallasom in Sydneyjem v izvedbi Qantasa. Za razdaljo 13.804 kilometrov potrebujejo 16 ur in 55 minut, kar je več kot uro in pol manj od načrtovanega leta Doha-Auckland, med katerim bi brez postanka preleteli 14.539 kilometrov.

Bitka za najdaljši let se medtem nadaljuje. Emirates Airline namerava spomladi omogočiti linijo med Dubajem in Panamo Cityjem, ki bo trajala 17 ur in 35 minut. Singapore Airlines pa razmišlja o liniji med New Yorkom in Singapurjem, ki bi trajala 19 ur.

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 0
Več komentarjev

Iskanje

 

Anketa

Bi sprejeli delo, zaradi katerega bi se vozili na drugi konec Slovenije?

calculate
glossary
indexes
indexes