19.02.2017
LJ
/ 3°

VIDEO: Tvegal zapor in naredil osupljiv posnetek z vrha piramide

18-letni nemški turist Andrej Ciesielski je na skrivaj splezal na Veliko piramido v Gizi. Čeprav so ga po podvigu odpeljali na policijsko postajo, ga niso kaznovali. Oglejte si osupljiv posnetek!

Andrej Ciesielski iz Münicha je na skrivaj splezal na 4500 let staro Keopsovo piramido v Gizi. V Egipt je pripotoval z namenom, da bo splezal nanjo, čeprav je to prepovedano. Vse pa je ovekovečil v svoj objektiv.

"Med ogledom sem čakal pravi trenutek za začetek plezanja. Ko se mi je zdelo, da me nihče ne opazuje, sem se začel vzpenjati. Ko sem nato pogledal naokoli, sem videl, da se mi smeji prodajalec spominkov. Ni me ustavil, zato sem plezal naprej," je opisal.

Ko je bil na polovici, ga je opazilo še nekaj turistov. Ker so gledali gor, so ga videli policisti. "Začeli so kričati v arabskem jeziku, a jih nisem upošteval." V osmih minutah je dosegel vrh 146-metrske piramide, za spust je potreboval 20 minut.

Plezanje na piramide je prepovedano in kaznivo – zagrožena kazen so tri leta zapora. Po podvigu so Andreja odpeljali na policijsko postajo, a so ga po zaslišanju spustili, ne da bi mu uničili fotografije in posnetke.

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 1
 
ričet 29.01.2016 12:15:28
lepo
Več komentarjev

Iskanje

 

Anketa

Bi sprejeli delo, zaradi katerega bi se vozili na drugi konec Slovenije?

calculate
glossary
indexes
indexes