19.02.2017
LJ
/ 3°

Nizkocenovci dobili 300.000 evrov in zaposlujejo

Slovenski startup Nizkocenovci je prejel investicijo bolgarskega sklada Launchub in češkega sklada Credo ventures v višini 300.000 evrov. V svoje vrste vabijo nove programerje.

300.000 evrov bo šlo za tehnični razvoj platforme za iskanje najcenejših letov, prodor na tuje trge, kot sta Nemčija in Francija, in testiranje ter optimizacijo izdelka.

Ob investiciji, ki je ceno podjetja postavila na 1,5 milijona evrov, v startupu načrtujejo tudi nadgradnjo strategije razvoja. Iz ponudnika platforme za iskanje nizkocenovnih letalskih povezav se bodo namreč usmerili v spletnega načrtovalca nizkocenovnih potovanj, produkt pa bodo testirali na nemškem trgu.

Do konca letošnjega leta načrtujejo okoli 15 milijonov evrov prihodkov, v prihodnjem letu pa približno 20- do 30-odstotno mesečno rast prihodkov, napoveduje direktor podjetja Nizkocenovci Matej Gaser.

Nizkocenovci
Slovenski startup Nizkocenovci je dobil investicijo v višini 300.000 evrov.

Njihov cilj v prihodnje je uporabnikom ponuditi najcenejše opcije za potovanje do želenega mesta tako v Evropi kot tudi po svetu s katerimkoli prevozom. Pri tem bodo denimo ponujali kombinacije letov z vlaki in avtobusi z namenom, da uporabniku poiščejo povezavo, ki je cenejša od trenutne ponudbe letov.

Tovrstna optimizacija prevoza ne omogoča le bolj ugodnega in hitrejšega potovanja, temveč poskrbi za nizek ogljični odtis, so prepričani v podjetju. Po njihovih izračunih bi namreč na račun manjšega obsega letalskega prometa po Evropi lahko v končni fazi znižali emisije letalskega prometa za približno pet odstotkov.

Ob tem izpostavljajo, da z velikimi spletnimi igralci na tem področju, kot sta denimo Skyscanner in Kayak, ne želijo tekmovati, saj to ni smiselno. Z njimi raje sodelujejo in razvijajo tehnologijo, ki bo omogočala pregled kombinacij tudi na tovrstnih, večjih iskalnikih, pojasnjuje Gaser. "Osnovno tehnologijo, ki ustvarja te kombinacije, smo že razvili. Pričakujemo, da nas bodo v prej omenjene iskalnike implementirali nekje do poletja."

Trenutno se v podjetju osredotočajo na nemški trg, ambicije pa so širše, pravi Gaser. "Z razvojem inovativne storitve bomo v letošnjem letu ciljali predvsem na evropske trge, v pomoč pri razvoju nam je tudi naša obsežna baza prek 180 letalskih ponudnikov, pri kateri prednjačimo v Evropi," dodaja. Podjetje bo tako pospešilo testiranja na evropskem trgu, kjer je cestni in železniški promet izjemno razvit in posledično ponuja dobre možnosti za optimizacijo poti. Večji izziv pa bo vstop na azijski trg, ki je eden od prihodnjih ciljev.

V startup Nizkocenovci je bilo sicer v dveh letih delovanja vloženo okoli 200.000 evrov v lastnih sredstvih, semenskem kapitalu vlagateljev Branka Drobnaka in Boruta Rismala ter prek konvertibilnega posojila Slovenskega podjetniškega sklada, v letošnjem letu pa načrtujejo že nadaljnje pogovore za dodaten sveženj investicijskega kapitala, ki bo podjetju omogočil dolgoročno stabilno pozicijo na evropskem ter usmeritev na globalni trg.

V letošnjem letu se namerava tričlanska ekipa tudi razširiti. V svoje vrste vabijo nove programerje, v prihodnosti pa načrtuje tudi pomoč pri administraciji in razvoju posla.

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 1
 
-zvitisir- 13.02.2016 13:14:54
seveda ob vsem tem, od Slovenije ne bodo dobili nobene finančne, niti moralne vzpodbude.
Več komentarjev

Iskanje

 

Anketa

Bi sprejeli delo, zaradi katerega bi se vozili na drugi konec Slovenije?

calculate
glossary
indexes
indexes