16.01.2017
LJ
-0° / -6°

VIDEO: Več milijard za 'nerojena mesta', kjer ni niti enega prebivalca

Kai Caemmerer je fotografiral kitajska mesta duhov, v katerih nihče ne živi. Za gradnjo so zapravili na milijarde evrov, vanje pa nameravajo naseliti prebivalce s podeželja.

Po celotni Kitajski je na tisoče mest, ki imajo skoraj vse za moderno življenje: nebotičnike, poslovne stavbe, reke, bloke, stadioni, univerze, šole, javne ustanove, celo turistične znamenitosti. Manjka pa zelo pomemben dejavnik: ljudje.

Fotograf Kai Caemmerer je lani odpotoval na Kitajsko, da bi ovekovečil "nerojena mesta", kot jih je poimenoval. "Nasprotno kot drugod, kjer velika mesta zrastejo iz manjših, so bila kitajska zgrajena do popolnosti pred vselitvijo ljudi," je povedal za Business Insider.

Skrivnostna in skoraj popolnoma prazna mesta so del kitajskega načrta, da bi do leta 2026 preselili več sto milijonov prebivalcev s podeželja v mesta. V zadnjih nekaj letih so za več milijard evrov zgradili na tisoče mest, da bi s poselitvijo podeželskega prebivalstva spodbudili gospodarstvo. V njih je prostora za 3,4 milijarde ljudi, torej več kot je prebivalcev Kitajske.

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 0
Več komentarjev

Iskanje

 

Anketa

Ste tudi vi prepričani, da je petek 13. slab dan za posel, delo in nakupe?

calculate
glossary
indexes
indexes