16.01.2017
LJ
-0° / -6°

VIDEO: Predstavili hipijevsko vozilo prihodnosti

Volkswagnov hipijevski kombi je postal električno vozilo prihodnosti. Njegov voznik bo lahko kar med vožnjo preveril, ali ima v hladilniku doma dovolj piva za ogled nogometne tekme s prijatelji.

Volkswagen je na sejmu zabavne elektronike v Las Vegasu CES predstavil prenovljen kultni model kombija Transporter oziroma T2, ki so ga zaradi priljubljenosti med hipiji v 60. letih minulega stoletja imenovali hipi van.

Nova različica je po besedah vodje blagovne znamke Volkswagen Herberta Diessa "nov koncept električnih vozil za dolge razdalje". Zasnova modela, poimenovanega BUDD-e, je moderna, a naj bi bil vseeno razpoznaven poklon kultnemu modelu.

V drobovju novega modela se skriva tehnologija, zaradi katere je "inteligenten" in "družben", ima pa tudi nov električni uporabniški vmesnik, ki naj bi bil intuitiven. Tehnologija "prijateljčku" (angleško: buddy) med drugim omogoča tudi komunikacijo z napravami doma, tako da lahko voznik kar iz udobja kombija preveri, ali je v hladilniku dovolj piva za ogled nogometne tekme s prijatelji.

Njegovo srce predstavlja bolj vzdržljiva baterija, ki se v manj kot pol ure napolni do 80 odstotkov, njen doseg pa je 600 kilometrov, kar je enako povprečnemu dosegu avtomobilskega rezervoarja. Čeprav je malček zaenkrat še prototip, Diess verjame, da bi lahko "do konca desetletja postal resničnost".

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 1
Volgangeg 06.01.2016 15:14:04
nebom ga mev nikoli kr je mali pa se dizel ni
Več komentarjev

Iskanje

 

Anketa

Ste tudi vi prepričani, da je petek 13. slab dan za posel, delo in nakupe?

calculate
glossary
indexes
indexes