18.01.2017
LJ
/ -3°

Prodanih rekordnih 1,4 milijarde pametnih telefonov

V lanskem letu so prodali rekordnih 1,4 milijarde pametnih telefonov, kar je 10 odstotkov več kot leta 2014. Preverite, kdo jih je največ prodal!

V trgovini
Prodaja pametnih telefonov je bila lani rekordna. (Foto: Thinkstock)

Lani je bilo po svetu dobavljenih rekordnih 1,43 milijarde pametnih telefonov, kar je 10 odstotkov več kot leto prej, kažejo podatki mednarodne analitske hiše IDC.

Vodilni med proizvajalci ostaja južnokorejski tehnološki velikan Samsung. V zadnjem četrtletju lani je na svetovni ravni dobavil kar 85,6 milijona mobilnikov, v celem letu pa 324,8 milijona.

Na drugo mesto se je uvrstil ameriški Apple z rekordnim številom prodanih iPhonov v zadnjem četrtletju, in sicer je 74,8 milijona. Na letni ravni pa so dobavili 231,5 milijona pametnih mobilnikov oziroma 20 odstotkov več kot leta 2014.

Kitajski Huawei je v zadnjem četrtletju dobavil 32,4 milijona pametnih telefonov, v celotnem letu pa 106,6 milijona. Postal je četrti proizvajalec mobilnikov, ki je kadar koli prodal več kot 100 milijonov mobilnikov v enem letu. Tako se je pridružil Applu, Samsungu in Nokii.

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 0
Več komentarjev

Iskanje

 

Anketa

Ali pri iskanju zaposlitve uporabljate družbena omrežja?

calculate
glossary
indexes
indexes