16.01.2017
LJ
-0° / -6°

Rsrsrsrs, kkkkk, 55555 ... Kako se pa vi smejite?

Če ste mislili, da je smeh univerzalen, se motite. Španci napišejo Jajaja, Američani LOL. Preverite, kako se smejejo uporabniki družabnih omrežij po svetu!

Smeško
Smeh lahko izražamo na 101 način. (Foto: Thinkstock)

Vsi narodi po svetu poznajo humor in smeh, ki pa ju izražajo na različne načine. Vsaj kar se družabnih omrežjih tiče.

Britanci in Američani ob smešnih objavah zapišejo "hahaha" ali "LOL", včasih tudi "hehehe" in "ROFL", kar pomeni "valjam se po tleh, tako je smešno". Manjkrat uporabijo frazo "LMAO".

Italijani imajo "Ah Ah ah ah". V mandarinščini je smeh 哈哈, kar se prebere kot haha. Z druge strani se 嘻嘻 bere kot xixi, kar pomeni hihitanje. Korejci napišejo "Kkkkk" in včasih "kekekeke". V Nigeriji poznajo "LWKMD", kratico za "laugh wan kill me die" (umiram od smeha).

Grki poznajo "Xaxaxa", Brazilci "Rsrsrsrs". Riso pomeni smeh, zapis pa nekaj podobnega kot "smehsmehsmehsmeh". Francozi pišejo "Mdr", kratico od "mort de rire" (umiram od smeha). Islandci imajo híhíhí, Tajci – zanimivo – 55555. Na Tajskem se število pet namreč bere kot "ha", tako da se celoten zapis bere kot "hahahahaha".

Japonska beseda za smeh se bere kot "warai", zato je črka w krajšava za smeh. Japonec dobro šalo komentira z "www", odlično pa z "wwwwwwww". V Španiji se črka J bere kot H, zato je naraven zapis "Jajajajajaja". Danci napišejo "hæ hæ" in včasih "ho ho".

Kako se pa vi smejite na Facebooku?

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 0
Več komentarjev

Iskanje

 

Anketa

Ste tudi vi prepričani, da je petek 13. slab dan za posel, delo in nakupe?

calculate
glossary
indexes
indexes