22.01.2017
LJ
/ -9°

Zdaj lahko odpravite ranljivost v Firefoxu

Na voljo je posodobitev za odpravo varnostne luknje v Firefoxu. Skupnost Mozilla je namreč objavila posodobljeno različico Firefoxa z oznako 50.0.2, ki odpravlja ranljivost.

 

 

Heker
Za večjo varnost posodabljajte programe. (Foto: Thinkstock)

Huda ranljivost v spletnem brskalniku Firefox je odpravljena, so sporočili iz nacionalnega odzivnega centra za obravnavo incidentov s področja varnosti elektronskih omrežij (SI-CERT). Skupnost Mozilla, ki skrbi za razvoj brskalnika, je namreč objavila posodobljeno različico Firefoxa z oznako 50.0.2, ki odpravlja ranljivost.

SI-CERT je v sredo opozoril javnost na odkrito hudo ranljivost v Firefoxu, zaradi katere so zlonamernim napadom izpostavljeni računalniki s sistemom Windows. Odkrita ranljivost zadeva različice spletnega brskalnika Firefox od 41 do 50, obenem pa tudi aktualno različico brskalnik Tor, katerega osnovo predstavlja Firefox 45 ESR.

Ranljivost omogoča potencialnim napadalcem, da na napadeni računalnik s sistemom Windows namestijo zlonamerno programsko opremo. Ranljivost je že javno znana, kar pomeni, da jo lahko izkoristi vsak zlonameren heker s primernim znanjem. Uporabniki se temu tveganju zdaj lahko izognejo z namestitvijo posodobljene različice Firefoxa.

 

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 0
Več komentarjev

Iskanje

 

Anketa

Ali podpirate predlog o uvedbi obveznega zdravstvenega nadomestila?

calculate
glossary
indexes
indexes