22.01.2017
LJ
/ -9°

Takoj spremenite geslo, če uporabljate Yahoo

Yahoo je priznal, da so hekerji v obeh primerih prišli do imen, naslovov elektronske pošte, telefonskih številk, rojstnih datumov, gesel ter varnostnih vprašanj in odgovorov.

Spletno podjetje Yahoo je preseglo lastni rekord glede največjega vdora v sistem elektronske pošte in priznalo, da so za zdaj še neznani hekerji avgusta leta 2013 ukradli podatke o milijardi uporabnikov. To se je zgodilo leto dni pred doslej največjim vdorom v Yahoojev sistem, ko so hekerji poželi informacije o 500 milijonih uporabnikov.

Yahoo je priznal, da so hekerji v obeh primerih prišli do imen, naslovov elektronske pošte, telefonskih številk, rojstnih datumov, gesel ter varnostnih vprašanj in odgovorov, naj pa ne bi ukradli podatkov o bančnih računih ali kreditnih karticah.

Yahoo
Delnice Yahooja so se po objavi novice začele ceniti in se bodo še naprej. V sredo zvečer so se pocenile za 96 centov na 39,95 dolarja. (Foto: Thinkstock)

Najnovejše razkritje varnostne polomije je že ogrozilo načrtovani prevzem digitalnih operacij Yahooja s strani telekomunikacijskega velikana Verizon, ki je sporočil, da bo pogodbo o 4,8 milijarde dolarjev vrednem prevzemu na novo ovrednotil.

Yahoo je šele pred tremi meseci priznal vdor, ki se je zgodil konec leta 2014 in je bil do takrat s pol milijarde kompromitiranimi računi največji v zgodovini za ponudnika elektronske pošte. Sedaj je številka narasla na milijardo, Yahoo pa ne ve, ali gre v obeh primerih za istega vlomilca ali vlomilce.

V prej priznanem primeru, ki se je zgodil pozneje, naj bi bila za vdor kriva neimenovana tuja vlada. Za večji vdor iz leta 2013 pa še niso identificirali vira. Varnostni strokovnjaki ugibajo, da morda ne gre za navadne kriminalce, ki jih zanima denar, saj na spletu niso zasledili, da je na prodaj veliko število zasebnih informacij posameznikov. Šlo naj bi za nekoga, ki je iskal informacije o določenih ljudeh.

Uporabnikom Yahoo računa elektronske pošte se svetuje, naj ponovno zamenjajo svoje geslo, naj nikar ne uporabljajo istega gesla tudi za druge račune na internetu ter naj bodo gesla zapletena in naj se ne ponavljajo.

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 0
Več komentarjev

Iskanje

 

Anketa

Ali podpirate predlog o uvedbi obveznega zdravstvenega nadomestila?

calculate
glossary
indexes
indexes