KORISTNO

Europol: TO počnejo s hrano, ki jo jeste!

Natisni6
Velika akcija Europola: v evropskih trgovinah, trgih, pristaniščih ... so odkrili hrano, ki je bila sporna.

Meso, ki je že gnilo, obdelana stara tuna in mleko v prahu za otroke, ki je sporno ... Le nekaj artiklov, ki jih je Europol v veliki akciji zasegel v trgovinah in drugih lokacijah v Evropski uniji. 

Akcija je potekala od lanskega decembra do letošnjega marca. Zasegli so več kot 3620 ton sporne hrane ter 9,7 milijona litrov sporne hrane in pijače. Preiskave so potekale v trgovinah, na trgih, letališčih, industrijskih območjih in v pristaniščih. Preiskovalci so opravili več kot 41.000 posamičnih akcij. Prijeli so okoli 749 oseb, v številnih državah pa se akcija nadaljuje. 

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Sporna tuna
Sporna tunaFOTO: Europol

Namen akcije je zaščita potrošnikov na območju Evropske unije in širše. Gre za združeno akcijo številnih državnih policij. Pri sporni hrani gre za delovanje kriminalnih združb, ki so razvejane po celem svetu. 

Europol poroča, da so v Belgiji zaprli tovarno mesa, saj so ugotovili, da že gnilo meso oz. meso, ki je namenjeno le še prehrani živali, nikakor pa ne ljudi, pošiljajo na trg in v prodajo. 

V Španiji so na primer odkrili mleko v prahu za otroke, ki ni bilo original. Pošiljke so bile namenjene na Kitajsko. Z analizo so ugotovili, da so v prahu škodljive substance, ni imelo zahtevanih hranljivih snovi, prav tako so ga pakirali v nenadzorovani proizvodnji, brez kakršnih koli standardov. 

Europol poroča o številnih drugih primerih. 

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

KOMENTARJI (6)
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
PRIJAVI KOMENTAR Pravila za objavo komentarjev
PREKLIČI
tornadotex 07.05.2018, 15:52:38
Grozno,šokantno,katastrofalno......nič takega,to se trgovci poslužujejo vsakodnevno ,ko zaprejo vitrino...pa dober tek.....najboljše meso se dobi pri kmetu,žival pokončana,ohlajena,razkosana in da do stranke pride takoj v nekaj urah....tako dobite minimalno pot transporta,brez zamrzovanja in kemične obdelave, da o okusu aromi in ostalih kvalitetah ne govorim.....
waco 07.05.2018, 18:19:09
poglej,zaradi razvajenih in do konca zafnanih in vsega presitih strank meso ostaJA IN SE POTEM DOGAJA TOLE!
MARJAN1001 07.05.2018, 12:25:32
************ daje v pizze stare salame, nikol več ne kupim, pa še me ni izučilo, v soboto sem kupil leskovaćke pleskavice, odprem, meso smrdi.... ne grem več tja
jejejejejojojiji 07.05.2018, 11:27:56
Se ni dalo prevesti članka????
zurbrigen 07.05.2018, 11:09:37
Tukaj bi res pasal naslov ŠOKANTNO recimo.
jejejejejojojiji 07.05.2018, 11:28:33
Ma ja, člank pa tak, ki ni niti šokanten::(