19.02.2017
LJ
/ 3°

VIDEO in FOTO: To vse so izumili Slovenci!

V slovenskih podjetjih so razvili sistem za avtomatski izklop smernikov, pametno uro za varnost letenja, merilnik, ki varuje pred izpadi elektrike na plovilih. Slovenci so omogočili tudi pridelavo zelenjave z 90 odstotki vode manj.

Devet mladih inovativnih slovenskih podjetij bo prejelo po 75.000 evrov posojila, tri pa javno lastniško investicijo v višini 200.000 evrov. Obenem se bodo vključila v pospeševalniška programa Start:up Geek House in Go:Global Slovenia, prejela intenzivno pomoč izbranih mentorjev in paket ugodnosti v skupni vrednosti 110.000 evrov.

Med njimi je podjetje ABCS sistem, ki razvija Smart Turn System – trenutno najbolj natančen in zanesljiv sistem za avtomatski izklop smernikov na motorju po končanem manevru, ki motoriste rešuje v mnogih nevarnih situacijah zaradi nepravilne uporabe smernikov.

V Biometriki razvijajo in tržijo biometrični modul Armbeep. Zavedajo se, da teniški trenerji danes na osnovi opazovanja in video posnetkov igralca ter statističnih podatkov ne morejo prepoznati ključnih razlogov za zmago ali poraz. Prav tako nimajo konkretne primerjave med treningom in tekmo, zato težko postavijo optimalne cilje za trening igralcev.

V Bitnotu so razvili SmartLOCK - prvo univerzalno pametno ključavnico z digitalnim ključem v Evropi, ki omogoča prostoročno odpiranje vrat. Primerna je za vse najpogosteje uporabljane tipe ključavnic. Sistem zazna približevanje telefona k vratom, za katera imate odobren dostop (digitalni ključ) in jih ob približevanju odpre samodejno. Namestitev na obstoječo ključavnico je preprosta in traja 15 minut ali manj.

2GG® - Second Generation Grid podjetja DS Meritve je celovit sistem za zbiranje, prenos in obdelavo podatkov porabe energentov in vode. Razvit je bil z namenom, da se skrbnikom omrežij ponudi sistem, ki je pripravljen za namestitev na obstoječe števce, brez potrebe po spremembi celotne infrastrukture ter velikih investicijskih vlaganj. 


 

MEDICOAPPS razvija rešitev FlySentinel oziroma prestižno oblikovano ročno uro za pilote, ki nadzira njihovo psihofizično stanje in okolje, v katerem so med letom.

Next razvija spletno platformo Beeping, ki omogoča enostavno naročanje predhodno preverjenih in usposobljenih čistilcev za dom. Tako boste potrebovali le 60 sekund za čist dom in prosto popoldne.

Playness je inovativen in na sodobnih znanstvenih dognanjih utemeljen program za spodbujanje telesne aktivnosti otrok do 9. leta starosti.

Najnovejši razvojni dosežek podjetja Simarin je naprava Simarine Pico oziroma napreden navtični merilnik energije, merilnik nivojev in barograf, ki rešuje težave z akumulatorji in izpadi električne energije na plovilih.

Njihov trenutni fokus je uvajanje inovativne rešitve SipSup v gostinske lokale, kjer blagovne znamke znanih proizvajalcev pijač povezujejo z uporabniki v ravno pravem trenutku – ko se ob pitju zabavajo v sproščeni družbi.

200.000 evrov so vložili v Vastok, kjer ponujajo personalizirano 100-odstotno naravno kozmetiko AlpStories, ki si jo vsak oblikuje po svojem okusu in pod svojo osebno znamko. Razvit in delujoč poslovni model želi dostaviti najboljšo izkušnjo uporabnikom kozmetike v B2C segmentu in podjetjem v B2B segmentu. 

XVIDA je razvilo sistem magnetnih dodatkov, ki katero koli tablico ali mobilni telefon naredi bolj uporabno. Njihovi nosilci in držala povečajo funkcionalnost mobilne naprave v mnogih situacijah, tako med vožnjo, kolesarjenjem, kot v pisarni. Inovativen magnetni mehanizem omogoča varno in enostavno montažo ter zanesljivo in hitro brezžično polnjenje, kar je aktualna novost na trgu.

Ponika je med prvimi petimi akvaponskimi podjetji v Evropi. Razvijajo sisteme za hkratno gojenje rastlin in rib. S postavitvijo samoočiščevalnih ribogojnic omogočajo pridelovalcem in urbanim vrtičkarjem, da gojijo zelenjavo kjer koli, z 90 odstotki manj vode in z naravnimi hranili, tako kot to poteka v naravi že milijone let.

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 1
 
majorb 11.02.2016 18:33:28
ja slovenci so to in še več tega izumili samo ne v sloveniji saj tukaj izumi nikogar ne zanimajo,pač pa samo suhi denar.
Več komentarjev

Iskanje

 

Anketa

Bi sprejeli delo, zaradi katerega bi se vozili na drugi konec Slovenije?

calculate
glossary
indexes
indexes