18.01.2017
LJ
-0° / -5°

VIDEO: To je clio, ki ga bodo izdelovali v Revozu

V novomeškem Revozu bodo zaposlovali. Čez manj kot leto dni bodo namreč znova začeli izdelovati prodajno uspešnico clio, natančneje izpeljanko 4.

Renaultov model clio so v Revozu prenehali izdelovati konec aprila lani, skupaj pa so izdelali skoraj poldrugi milijon njegovih inačic clio II. V Revozu so ob koncu leta zaposlovali 2100 ljudi.

V novomeškem Revozu, kjer so od leta 1993 do lani že izdelovali Renaultov avtomobilski model clio, bodo februarja prihodnje leto začeli izdelovati njegovo izpeljanko clio 4. Naložbena dela za njeno proizvodnjo se bodo začela takoj, novi projekt pa med drugim prinaša možnost novega zaposlovanja.

V Revozu so zapisali, da novi projekt poleg novih naložb prinaša številne nove možnosti, med katerimi so navedli možnost boljše zapolnitve proizvodnih zmogljivosti, možnost doseganja višje učinkovitosti proizvodnje in možnost novega zaposlovanja. Dodali so, da gre za dobro novico, ki jih je razveselila.

Začetek proizvodnje clia 4 v Novem mestu je sicer predviden od februarja prihodnje leto, nova dodelitev pa ne bo vplivala na njegovo proizvodnjo v tovarnah Flins v Franciji in turški Bursi. Hkrati so poudarili, da se clio vrača v Revoz zaradi prodajnega uspeha.

Prodaja clia 4 namreč raste iz leta v leto, hkrati pa gre za enega redkih avtomobilskih modelov, ki izstopa iz običajnih okvirov življenjskega cikla posameznega vozila. Renault je sicer lani oz. v četrtem letu njegove proizvodnje prodal 409.000 cliov 4, kar je osem odstotkov več kot predlani.

Renaultovo odločitev za dodatno proizvodnjo omenjenega modela v Novem mestu so v Revozu pojasnili, da v tovarni v Flinsu, ki proizvaja clio 4 in avtomobilski model zoe, hkrati pa se tam pripravljajo na začetek proizvodnje nissana micra, izdelave clia 4 ne morejo okrepiti. Tega ne zmorejo niti v Bursi, kjer pri proizvodnji clia, clia grandtour in fluencea že obratujejo v treh izmenah.

K odločitvi za novomeško tovarno so prispevali tudi njena usposobljenost, visoka kakovost in razpoložljive proizvodne zmogljivosti, so še sporočili iz Revoza.

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 0
Več komentarjev

Iskanje

 

Anketa

Ste tudi vi prepričani, da je petek 13. slab dan za posel, delo in nakupe?

calculate
glossary
indexes
indexes