22.01.2017
LJ
/ -9°

Začenjajo se zimske sezonske razprodaje

V zadnjih letih je zanimanje za razprodaje precej upadlo. Poleg splošne krize v državi namreč številne prodajalne tekstila in obutve visoke popuste ponudijo že decembra, kar mnogi izkoristijo.

Ob razprodaji mora trgovec med drugim jasno navesti odstotek znižanja in obdobje trajanja razprodaje. Blago, ki je na razprodaji, mora biti označeno s ceno pred znižanjem in z znižano ceno. Na razprodaji ponujeno blago ne sme imeti napak.

Trgovec se sicer lahko odloči, da ne izvaja razprodaje in lahko namesto ponudi različne akcije ali drugačne popuste. V vsakem primeru pa velja, da potrošnikov ne sme zavajati.

Razprodaja
Začenjajo se zimske sezonske razprodaje. (Foto: Thinkstock)

Čeprav je v zadnjih letih upadlo zanimanje za razprodaje, na trgovinski zbornici zagotavljajo, da so zelo dobro obiskane. Potrošniki po njihovem visoke popuste izkoristijo predvsem za nakup dražjih in trajnejših izdelkov, kot so plašči, bunde in zimska obutev.

Na zbornici so prepričani, da so se trgovci letos dobro pripravili in se prilagodili potrebam in pričakovanjem potrošnikov. Veliko jih cene sicer zniža že pred uradnim začetkom razprodaj, v času razprodaj pa večinoma še dodatno znižajo cene sezonskih oblačil in obutve.

Cenejši bodo izdelki za šport (smučarska obutev, smučarske bunde in kombinezoni, vetrovke, kape, rokavice, nogavice ter druge z zimsko sezono povezane artikle), prav tako pa potrošniki ravno zdaj posegajo predvsem po višjem cenovnem blagu, ki je namenjeno za več sezon.

Višine popustov bodo različne, vendar pa glede na izkušnje iz preteklih let ocenjujejo, da bodo cene znižane najmanj za 30 odstotkov v primeru priznanih blagovnih znamk ter izdelkov višjega cenovnega razreda pa tudi do 50 odstotkov ali 60 odstotkov.

Iz rednih vsakoletnih poročil pristojnih organov nadzora izhaja, da pri izvajanju sezonskih razprodaj tekstilnega blaga in obutve ni večjih ugotovljenih nepravilnosti oziroma jih je vsako leto manj, kar pomeni, da trgovci spoštujejo zakonodajo oziroma se vsako leto na sezonske razprodaje tudi pravočasno pripravijo.

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 0
Več komentarjev

Iskanje

 

Anketa

Ali podpirate predlog o uvedbi obveznega zdravstvenega nadomestila?

calculate
glossary
indexes
indexes