16.01.2017
LJ
-0° / -6°
Oglasno sporocilo

Zanimiva pomladna potovanja

V času prvomajskih praznikov si privoščite izvirno in kakovostno potovanje!

"Severna Poljska - Pomorjansko in Mazurija" je potovanje, kjer se podamo na odkrivanje skritih biserov Poljske. V šestih dneh bomo obiskali številna srednjeveška mesta, uvrščena na seznam Unesca, se podali do največje evropske gotske utrdbe, uživali v lepotah slikovitih jezer Mazurije in zapluli po Baltskem morju.

Odločitev, zakaj obiskati Poljsko, je lahko precej zapletena, v kolikor se te največje slovanske države v srednji Evropi spominjamo, kot sive, ne napredne, z real-socialistično arhitekturo in miselnostjo, prežete s slabimi cestami ter ne prav posebno turistično privlačne. Naj vam iskreno povemo, da so vse omenjene predstave o Poljski zmotne in povsem neaktualne že vsaj 15 let. Odločitev, zakaj obiskati Poljsko, sploh pa njen severni in osrednji del, je zelo preprosta. Poljska je veliko več kot le potovanje do Krakowa in Auschwitza, postala je sodobna in turistično izjemno atraktivna srednjeevropska turistična destinacija. Odkrite pokrajino tisočerih jezer – Mazurijo, kjer voda in obsežni gozdovi dajejo pokrajini pečat brezčasnosti in nedotaknjenosti. Področje, nekoč vpeto v ozemlje t.i. Vzhodne Prusije, je bilo močno povezano tudi z nemško zgodovino. Podali se bomo vse do Baltskega morja in odkrivali skrite bisere, čudovita mesta, kot je Gdansk, kjer se prepletajo bogata trgovska tradicija iz časov Hanzeatske lige, bogata pomorska tradicija, bogata zgodovinska tradicija, ki nas popelje od prvih strelov v 2. svetovni vojni do vzpona sindikata Solidarnost, ki je naznanil bližajoči se konec tedanjega komunističnega režima. Nekateri ga imenujejo celo severne Benetke. Odkrivali bomo popolna srednjeveška mesta kot je Torun, ki mu je razdejanje 2. svetovne vojne prizaneslo in kjer so delovali veliki svetovni umi, kot so Kopernik in drugi. In seveda prestolnica, Varšava, z zloglasnim židovskim getom in Chopinovimi melodijami, očara še najbolj zahtevnega popotnika. Odkrijte z nami, veliki večini še nepoznano, a izredno kulturno in naravno bogato področje severne Poljske in domov se boste vrnili obogateni s čudovito izkušnjo in krasnimi spomini.

Gdansk
Gdansk (Foto: Avrigo)
Popust za bralce 24ur.com in Cekin.si:

10 evrov za potovanje Poljska in Wachau ter 50 evrov za Gruzijo. (Bralci imajo popust na posamezno prijavo (ne na potnika), torej paru na prijavnici pripada obema skupaj 10 evrov. Popust je možno izkoristiti do vključno 25. marca 2016.)

"Z ladjo po rečni dolini Wachau - ena najlepših kulturnih pokrajin, kjer vino piše zgodbe" je pravo potovanje za vse, ki bi želeli v času prvomajskih praznikov, v treh dneh, doživeti veliko zanimivega. Privoščite si obisk slikovite doline Donave s terasastimi vinogradi, katero bomo najlepše doživeli na panoramski plovbi, obisk mogočne opatije Melk, znane po eni najbolj slavnih del nemške srednjeveške književnost - Pesmi o Nibelungih. Ogledali si bomo številne avtentične vasice ter najstarejše avstrijsko mesto. Vilendorfska Venera priča, da so tu živeli ljudje že pred 28 tisoč leti.

Potovanje, kjer boste brezskrbno uživali v čudoviti naravi, rečni plovbi in kulturnem Unescovem bogastvu. Lepote pokrajine vas bodo neprestano gnale k novemu odkrivanju krajev, ki so že v zgodovini pritegnili slavna imena, kot so cesar Franc I, Napoleon, Beethoven, Mozart in Strauss. Poleg največjega rožnega vrta v Avstriji z več kot 600 vrstami vrtnic, si boste ogledali bogato avstrijsko prestolnico ter uživali ob odličnem wachauskem vinu v čudoviti dolini, ki sodi v sklop Unescove kulturne dediščine in je danes svetovno znano vinorodno področje. Prepustili se boste toku razkošne Donave in zapluli po ozki in slikoviti dolini s terasastimi vinogradi, elegantnimi samostani in gradovi. Na robu Bavarskega gozda si boste ogledali romantično mestece Passau, ki se lahko pohvali z največjimi cerkvenimi orglami na svetu, solnograška pokrajina s slikoviti jezeri pa se bo za vedno vtisnila v vaš spomin.

Wachau
Wachau (Foto: Avrigo)

"Gruzija" je Slovencem manj poznana dežela, vendar zanimiva in varna, ki postaja čedalje bolj priljubljena Evropska destinacija pri popotnikih, križišče kultur in ver med morjem, puščavo in gorami Kavkaza. To je rojstni kraj vina, izjemne kulinarike, glasbe, plesa ter prijaznih ljudi. Obiskovalcem ponuja bogastvo spektakularnih pokrajin na stiku med vzhodno Evropo in zahodno Azijo.

Tisočletna kultura Tbilisija s svojimi kopališči v perzijskem slogu s turkiznimi mozaiki, čudovitimi antičnimi cerkvami, sinagogami, najsevernejšim Zoroastrianskim templjem ognja in edinstvenimi secesijskimi stavbami ob boku s futurističnimi steklenimi stavbami navdušujejo še tako zahtevne obiskovalce. V ogled mesta seveda sodi tudi postanek na Ljubljanski ulici. Antično podzemno mesto Uplistsikhe, vklesano v kamnito pobočje, katerega nastanek sega v obdobje zgodnje železne dobe, sodi med najzanimivejše v Evropi. V mestecu Gori, Stalinovem rojstnem kraju, se nahaja kontroverzni muzej z njegovo rojstno hišo. Vznemirljiv je tudi pogled na pet tisoč metrov visoko goro Kazbegi izpred cerkvice Svete Trojice, ki se nahaja na 2100 m.n.v. Razlogov za obisk je seveda še veliko več.

Tbilisi
Tbilisi (Foto: Avrigo)
Uplistsikhe
Uplistsikhe (Foto: Avrigo)
Peka kruha
Peka kruha (Foto: Avrigo)

V potovalni agenciji AVRIGOTOURS vas vabimo, da se pridružite našim prvomajskim potovanjem. Zanimive programe si lahko ogledali na spletni strani avrigo.si. Za informacije in rezervacije smo dosegljivi med 8. in 19. uro na telefonski številki 05-3303121 in 05-3303122.

Vljudno Vabljeni!

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Iskanje

 

Anketa

Ste tudi vi prepričani, da je petek 13. slab dan za posel, delo in nakupe?

calculate
glossary
indexes
indexes