17.01.2017
LJ
-0° / -2°

Ruski multimilijonar zapravlja milijone, da bi postal nesmrten

35-letni ruski spletni mogotec, Dmitri Itskov, zapravlja milijone za robota z njegovo osebnostjo, s pomočjo katerega bo po njegovem prepričanju postal nesmrten.

Dmitri Itskov
Dmitri Itskov želi ubežati smrti. (Foto: AP)
Dmitri Itskov
(Foto: AP)

Ruski multimilijonar Dmitri Itskov želi v prihodnjih 30 letih ugotoviti, kako bi lahko postal nesmrten. Najboljšim svetovnim nevroznanstvenikom, preučevalcem zavesti in izdelovalcem robotov je naročil, naj prenesejo človeški um na računalnik.

Spletni mogotec je do zdaj vložil več milijonov v projekt prenosa človeških možganov in zavesti v prerojene robote, fizično boljše od ljudi. Seveda so dvomljivci: številni vodilni nevroznanstveniki so njegovo početje označil za neumno, "saj enostavno ni mogoče".

A 35-letnik se ne da. Iniciativa 2045, kot jo je poimenoval, je po njegovih besedah nov korak v evoluciji, zato z veseljem vlaga v raziskave za umetno inteligenco. Pričakuje, da bo do leta 2045 mogoče prenesti človeški um v hologramsko telo.

Denar prihaja od njegovega podjetja New Media Stars, s katerim je zaslužil milijone. Koliko bo še vložil in ali mu bo uspelo, bo pokazal čas.

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 3
Marjan Igra 16.03.2016 15:34:59
HA HA HA KAJ PA ČE SMO ŽE SEDAJ HOLOGRAMI?
 
devlon 16.03.2016 14:59:08
in kako mu bodo dušo naložili na hardware?
Svalbard 16.03.2016 15:19:50
To delajo že desetletja. Na en DVD ti jo spravjo. Ljudi se klonira že od konca II.sv. vojne (Mengele). Taki članki so priprava na to kar sledi. Počasi a vztrajno se pere možgane, tako da bodo/so mlaše generacije že oprane in je to potem "normalno". Poišči na spletu DONALD MARSHALL.
Več komentarjev

Iskanje

 

Anketa

Ste tudi vi prepričani, da je petek 13. slab dan za posel, delo in nakupe?

calculate
glossary
indexes
indexes