16.01.2017
LJ
-0° / -6°

Zato je i v iPhonu

Zgodba, zakaj je i v iPhonu ni enostavna, je pa zanimiva. Nihče ni popolnoma prepričan, kaj dejansko pomeni, je pa dejstvo, da se ji Apple zadnje čase izogiba.

Steve Jobs
Steve Jobs (Foto: AP)

Na začetku se je črka i nanašala na internet, vendar ne popolnoma. Zgodba, zakaj ravno i, je bolj zapletena, je poročal Independent.

Leta 1988 se je z iMacom začela moderna doba Appla. Na njegovi predstavitvi je Steve Jobs dejal: "Čeprav je čistokrvni Macintosh, ciljamo, da bo računalnik postal številka ena za tisto, za kar ga največkrat uporabljamo - za internet. Njegov glavni namen je, da bi na splet prišli enostavno in hitro."

Med oglaševalsko kampanjo so promovirali več besed na i: internet, individualen, informirati, inspiracija ... "I nam pomeni tudi drugo. Smo podjetje za proizvodnjo osebnih računalnikov. Čeprav je izdelan za mreženje, je obenem lep tudi kot samostojen računalnik. Namenjen je izobraževanju, popoln je za učenje," je poudaril Jobs.

Po iMacu so vse proizvode poslali na tržišče z značilnim i. Programsko opremo iTools, pa tudi iPod in na koncu iPhone, ki je za Apple storil podobno kot iMac. Zaradi imena telefona so se zapletli v dolgoletni spor s Cisco Systemsom, ker so imeli izdelek z istim imenom. Po osmih letih pravdanja so se dogovorili, da lahko obe podjetji po celem svetu uporabljata ime.

Zadnje čase se Apple izogiba črki i. Številne novosti, med njimi Apple TV in Apple Watch je več nimata v imenu.

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 0
Več komentarjev

Iskanje

 

Anketa

Ste tudi vi prepričani, da je petek 13. slab dan za posel, delo in nakupe?

calculate
glossary
indexes
indexes