KRIPTOVALUTE

290 milijonov evrov za Bitstamp?

Natisni0
Denar ponuja južnokorejski razvijalec računalniških iger Nexon, poroča Business Insider.

Ena bolj znanih evropskih menjalnic kriptovalut Bitstamp, ki sta jo ustanovila Slovenca Nejc Kodrič in Damijan Merlak, bo očitno dobila novega lastnika. Južnokorejski razvijalec računalniških iger Nexon naj bi zanjo ponujal 350 milijonov dolarjev oz. skoraj 290 milijonov evrov, poroča spletni portal Business Insider. Uradne potrditve pogovorov o sklenitvi posla sicer ni.

Menjalnico Bitstamp, ki je danes zaradi lažjega poslovanja po vsej EU registrirana v Luxembourgu, deluje pa še v Veliki Britaniji in ZDA, sta leta 2011 ustanovila Slovenca Merlak in Kodrič, ki sta danes po približno tretjinska lastnika. 

Kot poudarjajo na portalu Business Insider, je bila to sploh prva menjalnica kriptovalut na svetu, danes pa je 13. največja svetovna tovrstna platforma, upravlja pa z okoli pol milijona trgovalnih računov in ima povprečni dnevni obseg trgovanja 246 milijonov dolarjev.

Južnokorejski Nexon je bil medtem ustanovljen leta 1995, danes pa velja za najpomembnejšega razvijalca računalniških iger v Aziji in se v zadnjem času širi tudi na druga tržišča. Sedež ima v Južni Koreji, hčerinski družbi pa še na Japonskem in v ZDA.

V zadnjem času se širi tudi na področje kriptovalut, saj je septembra lani podjetje za 80 milijonov dolarjev kupilo približno dvetretjinski delež v južnokorejski menjalnici Korbit.

Zdaj so očitno oko vrgli tudi na Bitstamp, za katerega po poročanju Business Insiderja ponujajo 350 milijonov dolarjev.

Pravijo, da še ne morejo komentirati

Uradne potrditve na nobenih od dveh strani ni, v Bitstampu so dejali le, da tega ne morejo komentirati, a da naj javnost počaka na uradno sporočilo o tej zadevi.

KOMENTARJI (0)
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
PRIJAVI KOMENTAR Pravila za objavo komentarjev
PREKLIČI