KRIPTOVALUTE

Ste tudi vi odvisni od kriptovalut?

Natisni0
Se ne morete upreti vsakodnevnim transakcijam z virtualnim denarjem? Imate težavo.

Škotska klinika, ki je specializirana za zdravljenje odvisnosti, je obelodanila, da se namerava spopasti tudi s problemom odvisnosti od kriptovalut. Bolnike, ki se ne morejo upreti vsakodnevnim transakcijam z virtualnim denarjem, nameravajo sprejeti v intenzivni program zdravljenja odvisnosti od iger na srečo, so sporočili ta teden.

Gre za kliniko Castle Craig, ki je že 30 let ena glavnih ustanov za zdravljenje odvisnosti od alkohola, mamil in iger na srečo v Veliki Britaniji. "Trg kriptovalut, ki nihajo in prinašajo visoka tveganja, privlači problematične igralce na srečo," je ob tem ocenil terapevt na kliniki Chris Burn.

Nudi navdušenje in pobeg iz realnosti

Vrednost virtualnega denarja je špekulativna in lahko iz dneva v dan močno niha. Medtem ko nekateri v tem vidijo priložnost za hiter zaslužek, se drugi bojijo tveganj, ki jih primerjajo s tistimi v igralnicah. Trg kriptovalut po mnenju Burna "nudi navdušenje in pobeg iz realnosti". Pri tem je opozoril na nihanje vrednosti bitcoina. Vrednost slednjega je lani z 1000 dolarjev oz. več kot 860 evrov poskočila na skoraj 20.000 oz. več kot 17.200 evrov, nato pa padla na trenutnih okoli 7100 dolarjev oz. več kot 6.100 evrov.

To lahko človeka po mnenju Burna navduši, a lahko postane tudi odvisen in finančno propade. Sporočilo klinike navaja, da so sprejeli že več prošenj, da kriptovalute vključijo v svoje programe.

Bodite previdni: ves čas preverjate nihanje vrednosti vaše kriptovalute? Vsak dan kupujete in prodajate? Ste ves čas pod adrenalinom? Imate težavo.
Bodite previdni: ves čas preverjate nihanje vrednosti vaše kriptovalute? Vsak dan kupujete in prodajate? Ste ves čas pod adrenalinom? Imate težavo.FOTO: iStock

KOMENTARJI (0)
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
PRIJAVI KOMENTAR Pravila za objavo komentarjev
PREKLIČI