29.01.2015
LJ
/ -3°

Sedmi dan: Brez besed

Po vikendu, ki so mi ga močno polepšali prijatelji in družina, me je danes v službi čakala obilica vaših komentarjev in pisem. Dve izmed njih sta me pustili brez besed.

Jutranji pogled na službeni poštni nabiralnik je bil šokanten. Prvo veselje nad številom odzivov je zamenjal šok. Po branju pisma, ki sem ga v celoti objavil, sem ostal brez besed. Pisma, ki sem ga prejel od bralke, ki me je že drugič okarala, najbrž ne bom pozabil nikoli. Upam, da bo imel enak učinek tudi na vas. Sicer je v pismu tudi nekaj zmot, ki izhajajo iz tega, da je gospa očitno narobe razumela nekaj stvari, ki sem jih napisal v petek. Pa nič zato, saj vse te zmote zbledijo ob njeni zgodbi.

rdeči križ
Paket pomoči rdečega križa

Drugo pismo pa je bilo naravnost šokantno. Ne bom ga objavljal, ker si tega ne zasluži. Kritiko razumem in prenesem, da pa mi bo, zaradi pisanja o tem, ker želim ljudi na svoj način poučiti in informirati o stanju naše socialne države, nekdo grozil, si nisem predstavljal niti v sanjah. Upam, da je šlo pri tem pisanju, kjer nekoga mika, da bi v roko vzel kalašnikova, zgolj za izraz jeze, ki se je zaradi različnih krivic kopičila dolgo časa. Piscu le sporočam, da za njegove težave nisem kriv ne jaz, ne moje pisanje in za tem stojim.

Pisati o tem, kaj sem jedel in koliko sem zapravil, se mi danes, spričo obeh pisem, zdi banalno.

Imam še 78,47 evra, pred mano je še 24 dni.

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Pošlji komentar

Glasuj

Prenesi v

Zadnji komentarji

1 2 3 4

shshsh

16.02.2011, 11:53.

vsi tisti, ki pisete, da se je ta gospod delal norca, vas je lahko sram ...zal da to recem, ampak idiotsko se mi zdi, da vsi revni ljudje o nas, ki pac imamo mislite, da se vam vi smejimo...to je pac glupa mentaliteta ljudi, ki zgleda mislijo, da ce pa si reven, da pa je sedaj nekaj s tabo narobe, da si objekt posmeha...sama sem bila prispevka na Preverjenem, ko so opisovali 1mesecno zivljenje z socialno izjemno zanimivo sploh pa sokantno...izhajam iz druzine, kjer denar sploh pa hrana ni neki velik problem....marsikdo od revnih bi si mislil, razvajena smrklja nima pojma...mogoce ga res nimam, ampak ko sem to vidla, kako eni zivijo se clovek enostavno mora zamislit...potem vidis, da za zivljenje niso nujno potrebne ne vem kake cotice, pa kozmetika, glede na dejstvo, da eni se za hrano nimajo...no jaz sem se nad prispevkom ZELO zamislila in tudi sama, bom ko bom sla na svoje zagotovo izkoriscala razne popuste, akcije v raznih trgovinah in ne bom kupovala vsega povprek, ze zato, ker lahko clovek ogromno prispara...tako, da se prosim, vzdrzite neprimernih komentarjev, ker tisti, ki se revnim smeji ima IQ manjso kot st. cevljev....revscina ne izbira, vsakemu se lahko zgodi...moje mnenje...

Serafin

29.01.2011, 19:05.

Vi se kar zezajte. Z socialno je NEMOGOČE preživeti!!! Najemnino subvencionirajo le pod določenimi pogoji. Ker večina najemodajalcev noče niti slišati za to(ker naj bi potem plačali davek), je to praktično nemogoče. Sam sem podnajemnik in če nebi delal priložnostno(lahko rečete tudi na črno), nebi preživel. Najemnina za garsonjero22 m2 stroški znese 400-450€. Lastnica ne pristane na subvencijo. Ko sva z partnerko iskala stanovanje v 2h mesecih niti eden lastnik ni pristal na subvencijo.
Kako torej preživeti?!?!?!
Kaj ko bi se gradilo več neprofitnih stanovanj?!?! Hiter izračun pokaže da bi država imela pokrit vložek za izgradnjo(najemnina subvencije) v cca 10 letih ali prej. Očitno da jim je vseeno......dokler nekdo res ne bo zgubil živcev, storil samomor, pred tem pa.........kalašnikov.

NightStalker

23.01.2011, 09:09.

Denar se da zaslužiti, sami treba je vzeti glavo v roke in malo uporabiti možgane, samo s stokanjem in tarnanjem ne bo šlo. Je pa res, da je revež tisti, ki nima znanja, kajti osebno sem dostikrat videl, da neumnemu in neizobraženemu lahko priložnost visi pred nosom, pa je ne bo vide. Kar se pa tiče varčevanja za pokojnino, pa naj vsak ve, da dokler ne bomo začeli v Slovenijo masovno uvažati tuje delovne sile (črncev, kitajcev, balkancev, latinosov), ne bo pokojnine, ker imamo staro prebivalstvo. Baby boomerji so danes stari čez 30 let, srednje šole pa sprejemajo dijake brez omejitev.. Tako da tisti, ki so brez denarja lahko za začetek vzamejo kakšno knjigo v roke, kolikor vem, knjižnice še izposojajo zastonj, letna članarina je pa kot en plato piva..

BPD69

22.01.2011, 12:32.

Groza me je pomisliti, da se bom tudi jaz čez kakšni dve leti znašel na istem. Invalid sem , ki službe nikoli več ne bo dobil, star 52 let, 30 let plačeval v skupno kaso, nazadnje pa še 229 evrov ne bom dobil, ker kao žena preveč zasluži, pa ker imam 120 let staro hišo, ki je potrebna sprotnega vzdrževanja, aja paavto je slučajno napisan name. Ne vem kako bo, pa sem se že zdavnaj navadil skromnosti.
Strinjam pa se, da kdor predpisuje določene višine nadomestil, bi moral vse to sprobati na svoji koži, pa da vidimo.
Jaz že vseskozi govorim, da posnemajo naši "voditelji" ameriški model, ali si bogat ali pa crkneš pod mostom. Druge ni !
Pa lep pozdrav !

Špela...

21.01.2011, 20:52.

Mislim groza. Trudi se pokazat ljudem kakšna je naša država potem pa tako ljudje vračajo nazaj. obup in narod neumen da te srat prime...

Iskanje

calculate
glossary
indexes
indexes

Anketa

Uporabljate spletno banko?