22.01.2017
LJ
/ -9°

Stanovanja na Manhattnu povprečno dražja od dveh milijonov dolarjev

Povprečna cena stanovanja na Manhattnu je letos višja od dveh milijonov dolarjev. Statistiko cen dviguje večja prodaja stanovanj, dražjih od 10 milijonov dolarjev.

Povprečna cena stanovanja na Manhattnu v New Yorku se bo letos prvič v zgodovini dvignila nad dva milijona dolarjev, poroča nepremičninsko podjetje CityRealty. V prihodnjem letu naj bi se hitra rast cen iz zadnjega desetletja le malce umirila.

Velik učinek na trg je imel začetek prodaje stanovanj v novi, 96-nadstropni stolpnici na aveniji Park, ki premožnim kupcem ponuja pogled na Centralni park in celoten Manhattan. 52 stanovanj, ki so jih letos prodali v tej zgradbi, stane najmanj deset milijonov dolarjev, nekatera pa tudi več kot 40 milijonov.

Manhatten
(Foto: Thinkstock)

V prihodnjem letu naj bi prišlo do pomanjkanja podobno dragih stanovanj v novih stolpnicah in cene naj bi se zato malce umirile. Povprečna cena stanovanja na Manhattnu, brez upoštevanja Harlema, je od leta 2006 narasla kar za 96 odstotkov.

Brez upoštevanja Harlema je bila povprečna cena stanovanja na Manhattnu lani 1,9 milijona dolarjev, letos pa CityRealty ocenjuje rast na 2,2 milijona. S Harlemom se bodo cene povišale na 2,1 milijona dolarjev.

Srednja cena stanovanja na Manhattnu, to je tista, od katere jih je polovica višjih in polovica nižjih, pa bo od lanskih 1,1 milijona letos narasla na 1,2 milijona dolarjev.

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 0
Več komentarjev

Iskanje

 

Anketa

Ali podpirate predlog o uvedbi obveznega zdravstvenega nadomestila?

calculate
glossary
indexes
indexes