28.05.2015
LJ
20° / 7°

Razprodaja po italijansko: kupite otoke, palače in gore!

Kot kaže, je finančna kriza tudi Italijane prislila k prodaji nacionalnih draguljev, saj so se na trgu znašli najlepši otoki, palače in celo gore!

Italijanska javnost je ogorčena. Na trg so prišle nepremičnine, ki so do sedaj veljale za zaščitene. Naravni rezervat na otoku Caprera, muzej v Vili Giullia, palača v Palermu in celo gore v Alpah. Lista nepremičnin še ni dokončna, na njej pa naj bil tudi otok v beneški laguni ter del obale jezera Como. Italijani so namero o prodaji objavili le nekaj dni za Grki, ki so na trgu ponudili svoje otoke. Vladajoča koalicija pa je s to potezo naletela na hud odpor opozicije.

Italija na prodaj - 5

Normanska palača v Palermu (Palazza dei Normani)
900 let stara stavba je bila rezidenca kralja Sicilije, danes pa so v njej uradi lokalne skupnosti. Palača se ponaša z ostanki arabske, normanske in bizantinske arhitekture. V njej so številne znamenite freske in mozaiki. Cena: 96 milijonov evrov.

Italija na prodaj - 10

Villa Giulia v Rimu
Kljub temu da je v vili trenutno etruščanski muzej ter da gre za aritekturno eno lepših stavb v Rimu, bodo stavbo, ki je nastala sredi 16. stoletja in je bila v lasti papeža Julija III, prodali za 25 milijonov evrov.

Italija na prodaj - 8

Santo Stefano
Santo Stefano je zapuščen otok, na katerem je bil včasih zapor. Otok v Tirenskem morju je vulkanskega izvora, v premeru ima okoli 500 metrov, edina stavba na njem pa je zapor, ki je bila zgrajn leta 1797. Zaradi njegove značilne arhitekture in slavnih političnih zapornikov, ki so tam bivali v času fašističnega režima. je otok danes turistična atrakcija. Cena: 6 milijonov evrov.

Italija na prodaj - 3

Croda Rossa
Italijani bodo prodali tudi del Dolomitov, v neposredi bližini Cortine d' Ampezzo. Del ozemlja, ki ga bodo prodali za skoraj 4 milijone evrov, bodo gore: znamenita 3000 metrov visoka gora Croda Rossa ter Toffane al Sorapis in Cristallo.

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 1
 
nevica 05.07.2010 14:35:57
Najbrž se bo nakupov lotil Vatikan.
Itak ne vedo kam z denarjem.
Revnim in ubogim ga tako ali tako ne dajo. Mati Tereza jim je bila hud trn v peti.
Več komentarjev

Iskanje

Anketa

Ali kupujete po spletnih oglasnikih?

calculate
glossary
indexes
indexes