21.01.2017
LJ
/ -11°

Takrat morate najemodajalci oddati napoved dohodnine

V letu 2017 bodo imeli najemodalaci mesec in pol več časa za oddajo napovedi za odmero dohodnine od dohodka iz oddajanja premoženja v najem. Rok za oddajo napovedi je 28. februar in ne 15. januar kot doslej.

Naselje
Napoved se vloži preko portala eDavki ali na pristojni finančni urad na obrazcu "Napoved za odmero dohodnine od dohodka iz oddajanja premoženja v najem". (Foto: Thinkstock)

Zavezanci, ki so v letu 2016 fizičnim osebam oddali v najem premično ali nepremično premoženje, morajo vložiti napoved za odmero dohodnine od dohodka iz oddajanja premoženja v najem najpozneje do 28. februarja 2017.

Doslej je bil vsako leto rok za oddajo napovedi že 15. januarja. S spremembo Zakona o davčnem postopku, ki je bil sprejet konec leta 2015, pa se je rok za oddajo napovedi prestavil na konec februarja.

Napovedi niso dolžni vložiti zavezanci, ki so dosegli dohodek iz najema skupnih prostorov v večstanovanjskih stavbah, na primer hišniških stanovanj preko upravnikov. Državljan Slovenije je sicer dolžan napovedati vse dohodke iz oddajanja premoženja v najem tako v Sloveniji kot tudi v tujini. Nedržavljan mora napovedati le dohodek iz oddajanja premoženja v najem v Sloveniji.

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 0
Več komentarjev

Iskanje

 

Anketa

Ali podpirate predlog o uvedbi obveznega zdravstvenega nadomestila?

calculate
glossary
indexes
indexes