21.01.2017
LJ
/ -11°

Teh krajev ne smete obiskati. Preverite, zakaj!

Nekaterih prepovedanih območij na Zemlji ni mogoče obiskati, pa čeprav bi bili zanje pripravljeni odšteti velike denarce. In verjemite, verjetno jih sploh ne želite videti.

Fotogalerija (5)

  • Otok Gruinard
  • Otok Gruinard
  • Otok Severni Sentinel
  • Otok Severni Sentinel
  • Svetišče Ise

Britanska vlada je leta 1942 kupila škotski otok Gruinard za preizkušanje biološkega orožja, predvsem antraksa. Strupen prah je onesnažil celotno območje in povzročil smrt 95 odstotkov otoške populacije. Čistiti so ga začeli leta 1986 in čeprav so ga leta 1990 razglasili za varnega, nanj ne želi nihče. Po navedbah strokovnjakov je zemlja prepredena s sporami antraksa, zato več sto let na njem ne bo varno živeti.

V vodah okoli Islandije je leta 1963 izbruhnil podvodni vulkan. V izredno kratkem času je nastal nov otok Surtsey, velik 2,7 kvadratnih kilometrov. Takoj je pritegnil pozornost znanstvenikov, ki na njem izvajajo razno razne poskuse in raziskave.

Brazilske oblasti so prepovedale obisk otoka kač. Ilha da Queimada Grande je velik približno 43 hektarjev in je od brazilske obale oddaljen približno 35 kilometrov. Na prvi pogled idiličnem otoku se skriva približno 4000 kač. Med njimi je najbolj strupena zlata kača (Bothrops Insularis) s strupom petkrat močnejšim od drugih strupenjač. Po njenem ugrizu ste na mestu mrtvi.

Na otoku Severni Sentinel vas pričakajo nevarni domorodci, ki skrbno čuvajo 72 kvadratih kilometrov svojega ozemlja. Primitivno pleme je bilo zadnjih nekaj tisoč let popolnoma odrezano od preostalega sveta. Leta 2004 so na primer domorodci z loki in kamenjem napadli helikopter, ki ga je poslala indijska vlada, da bi videla, ali potrebujejo pomoč po cunamiju. Ubili so tudi nekaj ribičev, ki so ponesreči zašli v njihovo bližino.

Veliko svetišče Ise je najbolj svet kraj na Japonskem. Vanj imajo vstop zgolj člani cesarjeve družine in visoki duhovniki. Ograjeno je z visoko leseno ograjo in v njem hranijo neprecenljivo versko blago.

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 3
SkokecPokec 09.01.2017 11:22:01
Je Slovenija tko lepa, da tistih krajev sploh ne rabim gledat. Tko majhna, pa tko krasna...
tamika88 09.01.2017 10:15:27
Pa kdo to piše? Same napake v tekstu...groza
izi11 09.01.2017 11:22:20
besedilu...
Več komentarjev

Iskanje

 

Anketa

Ali podpirate predlog o uvedbi obveznega zdravstvenega nadomestila?

calculate
glossary
indexes
indexes