NEPREMIČNINE

To je najdražja vila v Evropi

Natisni0
Vila na obali je bila zgrajena za kraljevo ljubico. Ima 19 spalnic, nekaj kuhinj in bazenov ...

Na Azurni obali, in sicer v bližini Nice, stoji najdražja vila v Evropi. Vila Leopolda je zgrajena leta 1902 za ljubico belgijskega kralja Leopolda II.. Blanche Zélia Joséphine Delacroix je po smrti kralja pristala na cesti, v vilo pa se je vselil kraljev nečak, kralj Albert I.

Skozi leta so se lastniki vile menjavali, od leta 1987 pa je bil njen lastnik bančnik Edmond Safra. Ko je umrl, je njegova vdova za vilo prejela ponudbo, ki je ni mogla zavrniti - 370 milijonov za hišo in še dodatnih 19,5 milijona za pohištvo. Kupec je bil ruski oligarh Mikhail Prokhorov, ki je celo plačal aro v višini 39 milijonov evrov. A ko je leta 2008 udarila finančna kriza, se je od nakupa želel umakniti. Vdova Lily Safra ga je tožila in na sodišču tudi zmagala. 

Sedaj je vila vredna že več kot 500 milijonov evrov. 

Vila je med prvo svetovno vojno služila kot bolnišnica. Uporabili so jo tudi za snemanje filma Ujemite tatu, ki je nastal pod taktirko kultnega režiserja Alfreda Hitchcocka. 

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

KOMENTARJI (0)
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
PRIJAVI KOMENTAR Pravila za objavo komentarjev
PREKLIČI