NEPREMIČNINE

Številke, ki vas bodo presenetile

Natisni1
Ob naraščanju cen in vse večjem neskladju med ponudbo in povpraševanjem se pospešuje tudi gradnja novih stanovanjskih nepremičnin. Ker so po Gursovi analizi najvišjo povprečno ceno nazadnje dosegla rabljena stanovanja v Ljubljani, prav tu pa je bila med letoma 2015 in 2017 zaznana tudi najvišja rast cen, smo na spletni strani nepremicnine.net preverili, kakšno je stanje na trgu novogradenj.

Osredotočili smo se na novogradnje, ki so se začele graditi leta 2017 in so že ali pa še bodo vseljive v letu 2019. Cene se gibljejo od nekaj manj kot 216.000 evrov na enoto, vse tja do 890.000 evrov. Povprečna cena na kvadratni meter popolnoma novega stanovanja pa znaša 3.861 evrov na kvadratni meter površine.

Če začnemo z najdražjo ponudbo ta hip: v Vili Soteska je za 890.000 evrov na prodaj 220 m2 veliko petinveč sobno stanovanje v strogem centru Ljubljane. Locirano je v mansardi, tloris pa se razteza po celotni površini objekta. Stanovanjski kompleks je v neposredni bližini Križankin Mestnega muzeja. Gre za novogradnjo z rekonstrukcijo prej obstoječe zgradbe, kjer sta ohranjeni vhodna fasada ter tipična oblika oken, stopnišč in stropov, zasnova pa hkrati ponuja sodobno in funkcionalno bivanje (vključno s prezračevanjem z rekuperacijo in predpripravo za pametno inštalacijo). Objekt ima tudi lasten vrt in notranji atrij, kar je glede na lokacijo svojevrstna dragocenost. Ker je stanovanje v zaključni fazi izdelave, ima kupec možnost izbire notranjega dizajna, od talnih oblog, osvetljave do barve sten. Podrobnosti oglasa preverite TUKAJ.

stanovanje Ljubjana novogranja
stanovanje Ljubjana novogranjaFOTO: nepremicnine.net

PREBERI ŠE
Toliko boste odšteli za rabljeno stanovanje

Za nekoliko nižjo ceno – 495.000 evrov, je v istem stanovanjskem kompleksu na voljo še ena enota, velika 106,51 kvadratnega metra. Nahaja se v pritličju petstanovanjske zgradbe in obsega utiliti, sanitarije, kuhinjo z jedilnim kotom, dnevni prostor, kopalnico, spalnico, kabinet in balkon ter kletno shrambo. Parkiranje je možno v bližini objekta, pozneje pa bo mogoče v novozgrajeni parkirni hiši v neposredni bližini. Vselitev je bila za obe stanovanjski enoti sicer predvidena za december 2017, a ne ena ne druga za zdaj še nimata lastnika. TUKAJpreverite vse o ponudbi. 

stanovanje Ljubjana novogranja
stanovanje Ljubjana novogranjaFOTO: nepremicnine.net

Marca letos se je začela gradnja še enega stanovanjskega kompleksa, in sicer vile s 14 prestižnimi stanovanjskimi enotami. Nahaja se na lepi lokaciji v bližini Špice in Grajskega griča, zaključek gradbenih del pa je predviden za naslednje leto. Na prodaj je 4-sobno stanovanje v prvem nadstropju, s 168,04 kvadratnega metra površine in teraso v izmeri 27,25 m2. Pripadata mu dve parkirni mesti in shramba v podzemni garaži. Vsaka posamezna enota ima funkcionalno zasnovo z odličnimi tlorisnimi rešitvami, ki jih je v zgodnjih fazah gradnje mogoče prilagoditi tudi željam kupca. Objekt bo zgrajen kot nizkoenergijski, vsak apartma bo imel lastno toplotno črpalko za ogrevanje in hlajenje ter prezračevanje z obnovo. Na voljo je še osem od štirinajstih enot. Med njimi še eno 4-sobno stanovanje, ki je sicer v drugem nadstropju in je po kvadraturi malo manjše od prejšnjega. Obsega 144,98 kvadratnega metra stanovanjske površine in 12,09 m2 veliko teraso. Dostopno je za 720.952,50 evra, kupcu pa ob nakupu ni treba plačati provizije. Podrobnosti oglasov preverite TUKAJin TUKAJ.

stanovanje Ljubjana novogranja
stanovanje Ljubjana novogranjaFOTO: nepremicnine.net

stanovanje Ljubjana novogranja
stanovanje Ljubjana novogranjaFOTO: nepremicnine.net

PREBERI ŠE
Se nam obeta davek na nepremičnine in premoženje?

V Rožni dolinizačenjajo gradnjo 26 luksuznih stanovanj Mijaks, ki bodo razporejena v dveh ločenih vilah, zgrajenih nad prenovljenim trgovskim delom. Za okroglih 500.000 evrov je v sklopu kompleksa na voljo 3-sobno stanovanje v izmeri 120 kvadratnih metrov, odlikovano s svetlimi dnevnimi prostori, ki so bili glavno vodilo tudi pri oblikovanju. Zaključek gradnje je predviden v letu 2019, rezervacije za nakup pa že sprejemajo. Več o ponudbi preverite TUKAJ

stanovanje Ljubjana novogranja
stanovanje Ljubjana novogranjaFOTO: nepremicnine.net

V mirnem naselju enodružinskih hiš v neposredni okolici nakupovalnega središča BTC se prodaja vseljivo 4-sobno stanovanje, del sodobnega dvojčka s štirimi stanovanjskimi enotami. Skupna izmera stanovanjske enote je 147 m2 ter 8,8 m2 balkona, možna je tudi souporaba zelenice. Ob objektu sta dve pripadajoči parkirni mesti. Stanovanje ima zahodno in južno lego, kar doda h kvaliteti bivanja. Več o ponudbi preverite TUKAJ

stanovanje Ljubjana novogranja
stanovanje Ljubjana novogranjaFOTO: nepremicnine.net

V bližini centra, v Zupančičevi jami, je v fazi gradnje objekt YPSILON, ki ponuja 54,22 m2 veliko dvosobno stanovanje z atrijem. Locirano je v pritličju zgradbe in orientirano proti vzhodu. Ponaša se z velikim bivalnim delom s kuhinjo, jedilnico ter dnevno sobo z velikimi panoramskimi okni in pogledom na atrij. Poleg spalnice, sanitarij in shrambe mu pripada tudi parkirno mesto v garaži. Ogled stanovanja bo predvidoma mogoč že letos septembra oz. ko se gradbena dela povsem končajo. Zanj bo treba odšteti nekaj manj kot 216.000 evrov. Več o ponudbi preverite TUKAJ

stanovanje Ljubjana novogranja
stanovanje Ljubjana novogranjaFOTO: nepremicnine.net

KOMENTARJI (1)
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
PRIJAVI KOMENTAR Pravila za objavo komentarjev
PREKLIČI
Samo.Jst 28.08.2018, 6:29:57
In sledi vprašanje, kdo v Sloveniji si lahko na legalen način privošči kaj takega? No, razen elite, ki pa dvomim da potrebuje še kakšno luksuzno stavnovanje, saj jih imajo narabutanih celo vrsto iz časov Jaszbinška.