26.05.2015
LJ
20° / 9°

V Bohinju ekološki hotel šele po novem letu

Hotel je zgrajen z veliko pozornostjo do okolja in je zaradi tega trenutno eden najbolj naprednih in energijsko varčnih hotelov v centralnem evropskem prostoru.

Nov Bohinj Park Hotel bi moral prve goste sprejeti že v času božično-novoletnih praznikov, ko v bohinjskem zimskem središču primanjkuje nočitvenih zmogljivosti, vendar se je njegova gradnja zaradi slabega vremena zavlekla. Tako bo objekt, ki za bohinjski turizem predstavlja veliko pridobitev, svoja vrata lahko odprl šele konec januarja ali v začetku februarja.

Bohinj Park Hotel
Razkošna, sodobna in 'zelena' hotelska pravljica ob robu Triglavskega narodnega parka.


Kljub temu pa bo ob odprtju še ujel drugo polovico zimske turistične sezone, ki je za zagon hotela v Bohinjski Bistrici ob vodnem parku in v bližini smučarskega centra Kobla zelo pomembna. Prav tako pa je sam hotel kategorije štirih zvezdic superior pomemben za bohinjski turizem. "Gre za začetek novega poglavja v bohinjskem turizmu, ki se mu obetajo boljši časi," je optimističen bohinjski župan Franc Kramar. Župan ob tem tudi upa, da bodo takšni investiciji v nov hotel sledili tudi lastniki dotrajanih hotelov ob Bohinjskem jezeru.

Bohinj Park Hotel
Predsedniški apartma ima na terasi poleg bazena tudi jacuzzi.


Investitor, ki je hkrati tudi upravitelj hotela, je ljubljanska družba MPM Engineering, ki zagotavlja, da naj bi novi 16,5 milijona evrov vreden hotel, ki se delno financira iz evropskih sredstev, prinesel vse, kar sedaj v bohinjskem turizmu primanjkuje. Ponudil bo 230 ležišč in vso ostalo hotelsko infrastrukturo, v katero spada tudi sedem konferenčnih dvoran, bowling, lastna kino dvorana in poročna dvorana. Na nekaj več kot 10.000 kvadratnih metrih notranjih površin bo imel hotel 102 sobi, sedem hotelskih apartmajev ter suit, sobo za mladoporočenca in predsedniški apartma, ki meri 178 kvadratnih metrov in ima lastno teraso ter zunanji bazen. Na vrhu hotela bo ekskluzivni center dobrega počutja s panoramskim bazenom, v katerem bo deloval tudi znani bioterapevt Zdenko Domančić. Hotel bo s podzemnim hodnikom povezan z že obstoječim vodnim parkom. 

Informativno smo se pozanimali tudi za cene nočitev, ki so seveda odvisne od termina in paketa. Cene nočitev na osebo se gibljejo že od 64 evrov navzgor. Nočitev v dvoposteljni sobi z balkonom in polpenzionom bi vas stala na primer 80 evrov po osebi, če pa bi želeli bivati v predsedniškem apartmaju, pa se cene gibljejo, odvisno od termina, od 400 do 600 evrov na noč za apartma, kar pomeni skupno ceno za eno do štiri osebe.   

Bohinj Park Hotel
Hotel ima več apartmajev ter poslovnih suit.

Graditelji so v neposredni bližini hotela z velikim trudom našli tudi vrtino, neke vrste arteško jezero z globino 430 metrov, ki na uro izbruha 40.000 litrov kristalno čiste vode s temperaturo 14 stopinj Celzija, kar pozimi s pomočjo toplotnih črpalk zadošča za ogrevanje, poleti pa za hlajenje hotela. Celotni hotel je ogrevan na principu nizko temperaturnega režima – s talno kurjavo in hladilno-grelnimi gredami. V smislu učinkovite izrabe energije so po besedah investitorjev naredili tako rekoč vse, kar je danes tehnološko izvedljivo. Poraba električne energije v Bohinj Park Hotelu bo tako kar 2500 odstotkov manjša kot v primerljivem hotelu! Pri gradnji so večinoma uporabljali naravne materiale, kot je les in kamen.

Podjetje, ki je investitor novega hotelskega projekta v Bohinjski Bistrici, je pred štirimi leti uredilo že Vodni park Bohinj. Po številnih zapletih, ko je bohinjski občinski svet sprva zavrnil prodajo zemljišča za načrtovani hotel ob vodnem parku, se je konec minulega leta gradnja novega hotela vendarle lahko začela. Za domačine hotel pomeni tudi 60 novih delovnih mest.


FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 0
Več komentarjev

Iskanje

Anketa

Upoštevate datum, ki je zapisan na embalaži živil?

calculate
glossary
indexes
indexes