16.01.2017
LJ
-0° / -6°

Izredne uskladitve pokojnin očitno ne bo

Največji problem je po besedah finančnega ministra Dušana Mramorja dolgoročna fiskalna nevzdržnost zaradi staranja prebivalstva. Zahteve DeSUS v povezavi s pokojninami ocenjuje kot nesprejemljive.

Mramor
Zahteve DeSUS o pokojninah so nesprejemljive, pravi minister Dušan Mramor. (Foto: POP TV)

Največji problem Slovenije je srednje- in zlasti dolgoročna fiskalna vzdržnost, saj je edina država z visokim tveganjem dolgoročne fiskalne nevzdržnosti, je spomnil finančni minister Dušan Mramor. Tveganja glede dolgoročne fiskalne vzdržnosti so zlasti posledica staranja prebivalstva, pa tudi trenutno razmeroma visokega javnega dolga in proračunskega primanjkljaja, je pojasnil.

Prvi problem je po njegovih besedah tako resen, da bo Slovenija brez takojšnjega začetka pokojninske reforme ter izvedbe sicer dobro zastavljene zdravstvene reforme in reforme dolgotrajne oskrbe v prihodnosti v zelo velikih težavah, je opozoril. V povezavi z zahtevami DeSUS o izredni uskladitvi pokojnin in regresa za vse upokojence prihodnje leto je minister ocenil, da so v sedanjih razmerah nesprejemljive.

DeSUS zahteva izredno uskladitev pokojnin in izplačilo regresa vsem upokojencem v prihodnjem letu.

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 2
oxy.elite 09.03.2016 08:05:29
Ta mora najprej sam sebe uskladit in vrnit denar !!!
 
Andrej55 08.03.2016 16:12:40
Zahteve DeSUS o pokojninah so nesprejemljive, pravi minister Dušan Mramor. eveda zdaj ko so njega razkrinkali, da ne dobi več za pripravljenost smo pa mi penzionisti krivi!!!
Več komentarjev

Iskanje

 

Anketa

Ste tudi vi prepričani, da je petek 13. slab dan za posel, delo in nakupe?

calculate
glossary
indexes
indexes