16.01.2017
LJ
-0° / -6°

Ves denar na svetu vam ne pomaga, če ne veste tega!

Lahko denar kupi srečo? Večno vprašanje, na katerega so se odgovori iskali zgolj v bolj ali manj srečnih življenjskih zgodbah. Zdaj so se ga lotili znanstveniki in ...

Raziskave so pokazale: denar nedvomno vpliva na vašo srečo. Vendar... Kot kažejo rezultati, ne gre za to, koliko imate, ampak ali veste, kaj z njim hočete. Važno je imeti finančni načrt in vedeti, da imate denar pod kontrolo.

Denar in sreča
Znanstveniki trdijo, da denar 'z neba' ne prinaša sreče. (Foto: iStockphoto)

Znanstveniki so ugotovili, da je občutek sreče močno povezan s samopodobo in občutkom samospoštovanja. Gre za povsem logične zaključke, ki so jih tokrat potrdili z raziskavo. Če vemo, koliko denarja imamo, koliko in kako ga bomo porabili, koliko in kako ga bomo shranili, oziroma vložili, ter se naši načrti uspešno uresničujejo iz meseca v mesec, smo lahko skoraj brez skrbi. In ko si brez skrbi, je sreča zelo blizu. Toda kupi denarja, s katerimi ne vemo, kaj bi, nam lahko povzročajo le težave. Najhuje je gledati, kako nam denar plahni, pa ne vemo, kam gre in kaj moramo storiti, da bi to preprečili.

In koliko denarja rabimo, da bi bili srečni? V raziskavi, ki jo je naročila mednarodna zavarovalniška skupina Aviva, je kar 85 odstotkov ljudi zatrdilo, da so srečni, če uspejo zadovoljiti svoje osnovne potrebe. Zanimivi so tudi podatki raziskave, ki so jo izvedli na univerzi v Warwicku, ki je pokazala, da ljudje, ne glede na to, koliko denarja imajo, ne znajo biti srečni, če ga imajo sosedje še več. Ob tem avtor dr. Chris Boyce opozarja predvsem na veliko željo ljudi, da bi obogateli čez noč. Uresničitev takih sanj lahko v življenje prinese toliko sprememb, da je občutek sreče praktično nemogoč.

Glede na rezultate obeh raziskav pa ljudje še vedno najbolj cenijo zdravje, saj jih kar 85 odstotkov meni, da sta zdravje in sreča neločljivo povezana.

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Iskanje

 

Anketa

Ste tudi vi prepričani, da je petek 13. slab dan za posel, delo in nakupe?

calculate
glossary
indexes
indexes