21.02.2017
LJ
10° / 4°

VIDEO: Obiskovalci morajo prinesti svoje čajne vrečke

Upokojena voznica tovornjaka je verjetno najbolj varčna upokojenka v Veliki Britaniji. Po njenih trditvah zapravi samo 2400 funtov (3180 evrov) letno in ne da več kot funt (1,30 evra) za obrok.

66-letna Ilona Richards močno varčuje, odkar je pred šestimi leti pustila službo zaradi zdravstvenih težav. Prihrani praktično povsod. Vodo zavre v mikrovalovni pečici, goste prosi, naj sami prinesejo čajne vrečke, nosi več oblačil, da bi privarčevala pri gretju.

Lase si striže sama, oblačila in obutev kupuje v trgovinah, ki dajo dobiček v dobrodelne namene. Po hrano gre po 19.30, ko nekatere trgovine ponujajo popuste na kruh in podobne hitro pokvarljive izdelke.

Obroke načrtuje vnaprej, včasih pa si tudi privošči kakšen priboljšek. "To pa je razlika med varčevanjem in skopuštvom. Ničemur se ne odrekam, rada imam hrano, ki jo jem," je ponazorila.

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 1
 
k_komet 29.01.2016 15:59:32
Pri naših pokojninah, bodo gostje tudi toalitni papir prinašali s sabo na obisk. Pa ne zato, da bi gostitelj kaj privarčeval, pač pa da bo lahko sploh preživel.
Več komentarjev

Iskanje

 

Anketa

Vas je strah, da se ne boste znali prilagoditi digitalizaciji in da boste ostali brez dela?

calculate
glossary
indexes
indexes