19.02.2017
LJ
/ 3°

Zato lahko trpi vajino spolno življenje

Če želite res izboljšati vajino spolnost, pozabite na seksi perilo, masažo in jagode s šampanjcem. Raje poskrbite, da bosta na isti valovni dolžini glede stvari, ki je številka ena med vzroki za spore med partnerji.

Bogati pari imajo prihranjeno eno skrb - pomanjkanje denarja, ki je lahko večkrat razlog za spore ali celo ločitve. Še več - pari, ki so na isti valovni dolžini glede denarja, imajo boljšo spolnost. Večina, ki je popolnoma ali zelo zaupala partnerjem glede financ, je v nedavni raziskavi ocenila spolno življenje kot zelo vroče ali zelo dobro. Medtem so ljudje, ki so zaupali "tako tako", "ne tako zelo" ali "sploh ne" tožili o suši v spalnici.

Par
Denar je številka ena pri sporih in vpliva na dogajanje v spalnici. (Foto: Thinkstock)

V vsakem primeru bi se morala partnerja strinjati vsaj glede varčevanja za velike nakupe ali vlaganja. Če sta na isti valovni dolžini glede prihrankov za pokojnino, za izredne razmere, za vlaganja, za velike nakupe, se bosta zagotovo manjkrat sprla.

Vse več je tudi zagovornikov, da pari ne bi smeli imeti skupnih vseh financ, temveč bi moral imeti vsak tudi nekaj čisto svojega. Neodvisnost prinese samozavest in občutek nadzora nad financami je ključnega pomena. Najboljši je sistem "treh kupčkov", ko vsak prispeva nekaj za skupno gospodinjstvo in ima hkrati svoj denar za lastne izdatke.

Tako imata lahko vsak svoj račun in še skupen račun za gospodinjstvo. Ni nujno, da prispevata enak vložek, vsak naj da po zmožnostih. Z njega plačujta skupna posojila, položnice za gospodinjstvo, hrano, zavarovanje, družinske počitnice. Tako bosta tudi natančno vedela, koliko mesečno porabita za vse. Proračun pa naj res zajema le stroške, za katere sta se dogovorila, da jih bosta krila skupaj. Brez dogovora ne smete zapravljati skupnega denarja za čevlje ali fitnes opremo.

In vedno bodita iskrena glede financ; ne prikrivajte nakupov ali dolgov. Varčujta skupaj, naredita načrt za prihranke v izrednih primerih in ne pozabita na pokojnino. Če imata otroke, po zmožnostih kupčkajta tudi za njih. Večkrat letno tudi preverita, koliko porabita in prilagodita proračun. Pa čim manj sporov vam želimo!

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 0
Več komentarjev

Iskanje

 

Anketa

Bi sprejeli delo, zaradi katerega bi se vozili na drugi konec Slovenije?

calculate
glossary
indexes
indexes