PREMOŽENJE

Bezos se je nenadoma odločil, da bo dobrodelen

Natisni0
Najbogatejši zemljan bo pomagal brezdomcem.

Jeff Bezos
Jeff BezosFOTO: AP

Najbogatejši zemljan po Forbesovi lestvici Jeff Bezos, katerega premoženje je ocenjeno na 160 milijard dolarjev oz. okoli 140 milijard evrov, je ustanovil sklad za pomoč brezdomcem in za predšolske programe v revnih skupnosti v višini dveh milijard dolarjev. Ustanovitelj Amazona pravi, da gre za uvodna sredstva.

PREBERI ŠE
Delavci ne smejo na WC, on zbira milijarde

Tako imenovani Dan 1 družinski sklad bo dajal denar dobrodelnim organizacijam in skupinam, ki pomagajo brezdomskim družinam z zavetišči in drugo pomočjo. Dan 1 akademski sklad pa bo vodil mrežo štipendij za otroke v revnih skupnosti.

Lastnik Washington Posta je bil doslej skop s svojim denarjem in pod vse večjim pritiskom, naj si vzame za vzgled druge milijonarje, ki so radodarni do drugih. "Prosimo vas, da pokažete svetu, da niste vodilni zgolj pri ustvarjanju bogastva, pač pa tudi, da ga znate deliti z ljudmi, ki so vam ga pomagali ustvariti," so avgusta zaposleni na Washington Postu zapisali v pismu Bezosu. 

PREBERI ŠE
Zuckerberg bi reševal svet, pred nosom pa ima mizerijo, katere ne vidi

Pri reviji Timeso avgusta naredili izračun: Bezos je v tem letu povprečno zaslužil 260 milijonov dolarjev (228 milijonov evrov) na dan. Torej, okoli 10,8 milijonov dolarjev (9,5 milijonov evrov) na uro oziroma približno 3000 dolarjev (2638 evrov) na sekundo.

PREBERI ŠE
'Videl sem, kako delavci padajo v nezavest. Mi smo morali delati naprej'

PREBERI ŠE
'Zahtevam, da vse poškodbe na delovnem mestu prijavite meni osebno!'

PREBERI ŠE
'Za naročnika moraš biti dosegljiv tudi med seksom'

PREBERI ŠE
Pol leta delala 80 ur na teden. To so posledice!

 

 

KOMENTARJI (0)
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
PRIJAVI KOMENTAR Pravila za objavo komentarjev
PREKLIČI