18.01.2017
LJ
-0° / -5°

Del Pelejevega življenja gre na dražbo

Pele bo dal na dražbo več kot 2000 predmetov iz svoje bogate kariere, vključno s kolajnami za svetovnega prvaka in nogometno žogo, s katero je dosegel tisoči gol. Pričakujejo, da bo dražba prinesla približno milijon dolarjev.

Pele
Pele je za mnoge najboljši nogometaš vseh časov. (Foto: AP)

Legendarni brazilski nogometaš Pele bo del dobička daroval otroški bolnišnici v Braziliji, so sporočili iz dražbene hiše z Beverly Hillsa Julien's.

Dražba bo tridnevna, in sicer med 7. in 9. junijem v Londonu. "Potem ko sem dobršen delež zbirke daroval mestu Santos, sem se zdaj odločil, da si bodo lahko del moje zgodovine lastili še navijači in zbiratelji," je povedal Pele, čigar kariera je trajala 21 let.

Med glavnimi atrakcijami dražbe bo kopija pokala Julesa Rimeta, ki naj bi prinesla med 400.000 in 600.000 dolarjev. Kolajne, ki jih je dobil ob naslovih svetovnega prvaka v letih 1958, 1962 in 1970, pa bodo po ocenah navrgle med 100.000 in 200.000 dolarjev.

Žoga, s katero je novembra 1969 dosegel svoj tisoči zadetek na tekmi med Santosom in Vascom da Gamo na stadionu Maracana, naj bi prinesla med 40.000 in 50.000 dolarjev.

Med predmeti na dražbi bodo tudi spominki iz Pelejevega obdobja igranja za New York Cosmos, vključno s prstanom zmagovalca in dresom.

Prav tako bodo navijačem na voljo tudi predmeti iz Pelejevega življenja po nogometu, med njimi bodo čevlji, ki jih je nosil v filmu Escape to Victory, v katerem je igral ob Michaelu Cainu in Sylvestru Stallonu.

FB članek - join us

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Glasuj

Prenesi v

Komentarjev: 0
Več komentarjev

Iskanje

 

Anketa

Ste tudi vi prepričani, da je petek 13. slab dan za posel, delo in nakupe?

calculate
glossary
indexes
indexes